Abertis presenta una demanda contra la Generalitat

L'empresa demana 460 milions d'euros a l'administració catalana per la gestió de la C-31,C-32 i la C-33

Imatge d'arxiu d'un peatge | Generalitat Imatge d'arxiu d'un peatge | Generalitat

Abertis ha presentat una demanda contra la Generalitat, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, pel contracte de gestió de la C-31, C-32 i la C-33. Segons informa El Economista, l’empresa d’infraestructures exigeix una indemnització de 460 milions d’euros per la finalització del servei, mentre que l’administració catalana només vol pagar 94 milions. 

Des del 31 d’agost de l’any passat, Abertis ha intentat trobar una solució a través de la via administrativa i, ara, ha optat pel camí judicial per la posició de la Generalitat. L’operador reclama que el Govern reverteixi una inversió realitzada a la C-32 a l’època del tripartit, a l’altura del Maresme, a canvi d’una aportació extraordinària al final del contracte. En el primer semestre del 2022, Abertis ha obtingut un benefici de 285 milions d’euros. Aquesta xifra representa un increment d’un 9% respecte del mateix període. Els resultats es situen en el context de la recuperació de la mobilitat per la fi de les restriccions derivades del coronavirus. 

La pèrdua de concessions de l’empresa a Espanya s’ha vist compensada pel creixement de l’activitat a França, Xile, Itàlia, Brasil, Mèxic, Estats Units, Puerto Rico i Argentina. Pel que fa al deute, a finals del 2021, Abertis tenia uns números vermells de 23.455 milions d’euros. En paral·lel a l’acció contra la Generalitat, el govern espanyol va abonar 1.070 milions d’euros a Abertis per la fi del peatge al tram català de l’AP-7. El pagament es va formalitzar durant el passat mes de febrer.

Més informació
El Govern compensa Abertis amb 94,1 MEUR per les autopistes
Avui et destaquem
El més llegit