Abertis invertirà a Argentina per allargar la concessió

La companyia destinarà 430 milions de dòlars a canvi d'ampliar la duració del contracte fins al 2030

Abertis amplia el negoci a Argentina Abertis amplia el negoci a Argentina

Abertis ha acordat amb Argentina noves inversions per un import de 430 milions de dòlars (uns 366 milions d'euros) a Autopistas del Sol (Ausol), societat del grup al país llatinoamericà, a canvi d'ampliar la duració de la concessió de 2020 fins al 2030.

Aquesta extensió, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), suposa un reconeixement dels reequilibris pendents i contempla un pla d'inversió addicional per millorar la xarxa viària actual, que es finançarà completament amb els ingressos futurs de la concessió.

Ausol, juntament amb la Dirección Nacional de Vialidad, depenent del Ministeri de Transport d'Argentina, han subscrit l'acta que dóna inici al procés d'extensió de la concessió. Tot i així, el procés requereix encara altres aprovacions legals i governamentals.

A mitjans del mes de juny, Abertis ja va arribar a un acord similar amb Argentina respecte a la seva altra concessionària al país, GCO, en el qual es contempla també un pla d'inversions de 250 milions de dòlars i l'ampliació de la concessió del 2018 al 2030.

Abertis té una participació del 31,59% (el 49% dels drets de vot) a Ausol, la concessionària encarregada de la construcció, manteniment, administració i explotació de l'accés nord a la ciutat de Buenos Aires. A més, la companyia també compta amb la concessió de l'autopista de circumval·lació General Paz i és present a Argentina a través de la concessionària GCO, en la qual posseeix una participació del 48,6%.

El negoci d'Abertis a Argentina ha aportat al grup 189 milions d'euros en ingressos i 56 milions d'euros d'Ebdita el 2016.

Més informació
Abertis allarga la concessió a l'Argentina fins al 2030
Atlantia formalitza l'OPA sobre Abertis
Abertis guanya 796 milions d'euros el 2016, un 57% menys
Avui et destaquem
El més llegit