Abertis demana allargar els seus contractes de peatges

L'empresa vol que la concessió de l'AP-7 s'ampliï el mateix temps que l'estat d'alarma

El peatge de l'AP-7 a la Roca del Vallès d'Abertis | Europa Press El peatge de l'AP-7 a la Roca del Vallès d'Abertis | Europa Press

La corporació Abertis ha iniciat contactes per poder allargar els seus contractes de peatges, com el de l'AP-7, i poder compensar la caiguda del trànsit a causa del confinament i les restriccions a la mobilitat. Així ho ha avançat l'ARA, que apunta que la companyia ha començat a parlar amb el Govern espanyol perquè les seves concessions s'ampliïn durant el mateix temps que duri l'estat d'alarma.

Més info: L'automatització dels peatges porta l'ERO a Abertis

La maniobra d'Abertis arriba després que en les mesures aprovades per l'executiu per fer front a la crisi del coronavirus s'establís el dret a compensació per a les empreses que s'han vist obligades a tancar. En ser un servei essencial, Abertis no ha pogut fer- ho i, per tant, ara busca poder compensar les pèrdues. Així, si la companyia aconsegueix que s'allarguin els seus contractes els peatges de l'AP-7 (Tarragona-la Jonquera), l'AP-2 (Barcelona-Saragossa) i la C-32 (Barcelona-Palafolls) no acabarien l'1 de setembre de l'any vinent, com està previst, sinó més endavant.

Així doncs, la companyia ha contactat tant amb el mateix govern com amb els partits al Congrés, per si els decrets que regulen les compensacions passen a ser projectes de llei modificats que tindrien esmenes i, per tant, hi hauria capacitat d'incidència per part de les formacions polítiques.

Més informació
Abertis tira endavant amb l'ERO a 136 treballadors
Avui et destaquem
El més llegit