L'automatització dels peatges porta l'ERO a Abertis

Els motius de l'expedient, que afecta 175 treballadors a Catalunya, també són el descens del pagament en efectiu i l'atenció al client en remot

La seu d'Abertis al Paseo de la Castellana La seu d'Abertis al Paseo de la Castellana

Abertis ha presentat un ERO per a 175 treballadors a Catalunya, dels quals són 125 d'Acesa, 35 d'Invicat i 15 d'Aucat, han confirmat fonts de l'empresa. La raó per a l'expedient és el descens del pagament del peatge en metàl·lic i l'automatització dels peatges i de l'atenció al client en remot.

Més info: Abertis col·loca bons de 1.300 milions d'euros per reestructurar deute

L'empresa i els sindicats, que van rebre la notícia el divendres, s'han emplaçat fins al 31 de març per tal d'acordar les sortides. La companyia ha explicat que ja estan en període de negociacions i han eludit donar més detalls sobre l'expedient. Per la seva banda, Treball ha confirmat que ha rebut la documentació corresponent a l'expedient.

El passat desembre, la filial d'Abertis Aumar i els sindicats UGT i USO ja van pactar l'acomiadament de 136 treballadors coincidint amb la finalització de les autopistes AP7 i AP4, en els trams entre l'Hospitalet de l'Infant i Alacant i entre Sevilla i Cadis, respectivament. Segons l'acord, tots els afectats van rebre la màxima indemnització per acomiadament improcedent, a més d'altres aspectes com l'abonament de l'assegurança mèdica durant els dotze mesos següents a l'extinció del contracte, entre d'altres.

Més informació
Abertis, dos anys d'espera per saber si cobra el que demana a Foment
Avui et destaquem
El més llegit