L'ACAT demana a les administracions "alliberar" les empreses

L'Associació d'Assessors fiscals, comptables i laborals exigeix "osadia" als governs per sortir de la crisi econòmica provocada per la pandèmia

L'hostaleria i la logística són dos dels sectors més afectats per la crisi econòmica detectada per ACAT | ACN L'hostaleria i la logística són dos dels sectors més afectats per la crisi econòmica detectada per ACAT | ACN

L'Associació Catalana d'Assessors Fiscals, Comptables i Laborals demana als líders polítics de l'Estat i el país "creativitat, osadia i responsabilitat" en un programa de mesures per ajudar les empreses a sortir de la crisi econòmica provocada per la pandèmia. L'entitat considera que el Covid-19 ha generat una "tempesta perfecta" que dificulta la continuïtat i supervivència del teixit empresarial de Catalunya.

Segons ACAT, tres factors principals s'han ajuntat durant la crisi generada per la pandèmia. Principalment, segons els assessors fiscals, la dificultat d'importar mercaderies – especialment de la Xina – s'ha afegit a l'escassetat de personal de transport i els contagis de la nova variant. Aquests factors han provocat problemes a la cadena de subministrament, les compres i vendes exteriors o l'activitat del turisme i l'hostaleria.

L'organisme detecta a les administracions una "manca d'imaginació" a l'hora de proposar ajudes a les empreses; hermetisme en la gestió dels Fons Europeus NGEU, que l'associació "dubta que arribin a les pimes"; i un augment de la burocràcia a l'hora d'establir i gestionar noves empreses, que exemplifiquen en l'augment de la pressió als comerços electrònics mitjançant la nova normativa de l'IVA.

Amb tot, l'associació demana als governs central i català que "optin per una gestió business friendly" que faciliti la creació de noves empreses i les "alliberi" de les càrregues fiscals per, demanen, "afrontar una situació econòmica altament dificultosa". En cas de complir-se aquestes mesures, els assessors consideren que derivarien "lògicament" en la creació de nous llocs de feina.

Més informació
Goirigolzarri considera els NGEU una "oportunitat única" per l’Estat
Next Generation EU: La temptació de tapar forats
Les pimes assalten el comandament
Avui et destaquem
El més llegit