Acciona Energía tanca la compra de Solideo

Amb aquest moviment, la companyia reforça la seva presència en el sector de l'autoconsum

Imatge d'una instal·lació d'autoconsum | iStock Imatge d'una instal·lació d'autoconsum | iStock

Acciona Energía ha formalitzat la compra d'una participació majoritària de Solideo per reforçar la seva presència en l'àmbit de l'autoconsum. Creada l'any 2020, Solideo gaudeix d'una posició de lideratge a Catalunya, amb una quota de mercat del 20%, i s'ha especialitzat en productes d'eficiència energètica per clients residencials i pimes.

L'operació permetrà Solideo beneficiar-se del capital humà i tecnològic de les diferents divisions del grup Acciona. Més enllà d'aquest moviment, Solideo també impulsa bateries d'emmagatzematge elèctric, punts de recàrrega i sistemes de climatització per aerotèrmia. Des de l'any passat, la firma catalana ha iniciat l'expansió a la resta de l'Estat amb obertures d'oficines a Madrid, Màlaga i Alacant.

Actualment, Solideo té una xarxa de 2.400 instal·lacions residencials i, a la vegada, també ofereix els seus serveis a clients institucionals i empresarials com la Generalitat, l'Institut Químic de Sarrià, l'Ajuntament de Reus, Allianz o Veritas, entre altres. Segons dades de la patronal Unión Española Fotovoltaica, l'autoconsum elèctric va créixer un 108% a l'Estat, durant el 2022.

Més informació
Solideo llançarà la seva pròpia comercialitzadora
El Govern haurà de pagar més de 300 MEUR a Acciona per la finalització del contracte de l’ATLL
Els empleats d'Acciona subcontractats per Nissan, en vaga indefinida
Avui et destaquem
El més llegit