Dia es desploma un 42% a Borsa

Les accions de la cadena de supermercats cauen fins a mínims històrics després d'anunciar que rebaixa les seves estimacions de resultats per a l'exercici del 2018

Dia deixa en suspens la política de repartiment de dividend per al 2019 Dia deixa en suspens la política de repartiment de dividend per al 2019

Les accions de Dia s'han desplomat un 42,2% fins a mínims històrics, després d'anunciar que ha rebaixat les seves estimacions de resultats per al present exercici, al mateix temps que ha resolt deixar en suspens la política de repartiment de dividend per al 2019.

Els títols de la cadena de supermercats, que marcaven mínims d'1,51 euros, protagonitzen una jornada negra aquest dilluns coincidint amb primer amb la decisió de JP Morgan de rebaixar un 19% el seu preu objectiu de 2,10 euros fins a 1,70 euros. Més tard, les accions es van desplomar fins més del 43% després que l'empresa advertís als accionistes que no podria assolir els resultats anunciats.

 

Els títols de la cadena de supermercats han tancat la jornada amb una caiguda del 42,21% quan les seves accions s'intercanviaven a 1,09 euros, el mínim històric de la companyia. En el que va de 2018, les accions de Dia s'han desplomat quasi un 75% i un 65% des que va sortir a Borsa el juliol del 2011.

 

 

Incorporar ajustos

L'empresa ha estimat que el resultat brut d'explotació, l'Ebitda, previst per aquest any se situarà en una forquilla d'entre 350 i 400 milions d'euros. L'any passat va tancar-lo amb 568 milions d'euros. 

A més, després d'haver revisat les estimacions del tancament financer d'aquest any, Dia considera que s'han d'incorporar determinats ajustos als estats financers consolidats corresponents a l'exercici del 2017, que s'estima que podrien tenir un efecte patrimonial negatiu per un import aproximat de 70 milions d'euros.

Quan s'acabi el procés de validació i confirmació d'aquest import, la companyia de supermercats reexpressarà les xifres del 2017 a la formulació dels comptes anuals d'aquest any.

Més informació
Cepsa retarda la seva sortida a Borsa
Ryanair rebaixa les seves previsions i cau un 12,5% a la borsa
Més de la meitat de marques de supermercats no respecten el català
Avui et destaquem
El més llegit