Cepsa retarda la seva sortida a Borsa

L'accionista únic de la petroliera atura l'oferta de venda d'accions per la inestabilitat del mercat, però continuarà com a inversor a llarg termini

Una Cepsa en una carretera d'Osca Una Cepsa en una carretera d'Osca

L'accionista únic de Cepsa des del 2011 i fons sobirà d'Abu Dhabi, Mubadala, ha retardat l'oferta de venda d'accions en marxa, dirigida a inversors institucionals i a treballadors, en considerar que la inestabilitat que pateixen els mercats afecta la valoració de la companyia i, per tant, de moment no sortirà a Borsa.

Segons ha informat la petroliera a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), "els esdeveniments econòmics internacionals més recents han sembrat una gran incertesa en els mercats internacionals de capitals". La companyia afegeix que "en aquest escenari, la predisposició a participar en processos de sortida a Borsa com el que estava portant a terme Cepsa s'ha retret".

Mubadala, però, continuarà com a inversor a llarg termini perquè considera que "el procés de presentacions a analistes i potencials inversors, en unes condicions desfavorables del mercat, ha reforçat la convicció de Mubadala del valor de Cepsa, de la solidesa del seu pla estratègic 2030, de la seva destacada posició de lideratge en el mercat i potencial de creixement".

 

Operació aturada

La sortida a Borsa de Cepsa estava prevista per al proper 18 d'octubre i valorada en un màxim de gairebé 8.100 milions d'euros. De fet, el grup havia fixat una forquilla de preu per la seva tornada a Borsa d'entre 13,1 i 15,1 euros per acció. Amb això, el fons d'Abu Dhabi estimava captar uns 2.019 milions d'euros pel 25% del capital de la petroliera.

Més info: Cepsa sortirà a Borsa amb almenys un 25% del capital

Aquesta forquilla de preus, fixada per l'oferta pública de venda (OPV), suposava valorar el 100% de la companyia en un mínim de 7.010 milions d'euros i un màxim de 8.081 milions d'euros. Aquesta valoració, doncs, estaria entorn els 10.000 milions d'euros en què es xifrava l'operació si s'inclouen els 3.000 milions d'euros de deute que el grup té al seu balanç.

Cepsa anava a fixar el preu definitiu de l'oferta, en què s'oferia un màxim de 133,78 milions d'accions aquest 16 d'octubre i començar a cotitzar el 18, però, de moment, l'operació quedara en stand by.

Més informació
Ryanair rebaixa les seves previsions i cau un 12,5% a la borsa
El pont de Gènova enfonsa Atlantia a borsa
Avui et destaquem
El més llegit