ACS estudia entrar a la lluita per Abertis

La constructora de Florentino Pérez es planteja llançar una contraopa per la companyia catalana pocs dies després que Aena ho descartés

El president d'ACS, Florentino Pérez El president d'ACS, Florentino Pérez

La constructora ACS, presidida per l'empresari Florentino Pérez, està estudiant llançar una contraopa sobre el gestor d'infraestructures català Abertis per contrarestar l'OPA llançada per la companyia Atlantia el 15 de juny passat i autoritzada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el 3 de juliol.

ACS ha assegurat que ''està estudiant, amb assistència d'assessors externs”, aquesta possibilitat que suposaria millorar el valor de l'acció de 16,5 euros per títol que va fixar Atlantia. En un fet rellevant a la CNMV, ACS assegura que aquesta proposta no s'ha debatut per part dels membres del consell d'administració de la constructora i afegeix que fins a dia d'avui no s'ha ''pres cap decisió al respecte''.

L'oferta que haurà de dissenyar ACS haurà de superar aquest valor de 16,5 euros per acció que va fixar la companyia Atlantia i per tant suposarà valorar la companyia per sobre dels 16.500 milions d'euros.

L'estudi d'ACS d'una possible contraopa coincideix 24 hores després que Aena hagi comunicat la renúncia a presentar una oferta de compra d'accions després que el seu accionista majoritari, Enaire, participada al 100% per l'estat espanyol, desestimés l'operació.

Pèrdues a l'Íbex-35

Les accions d'ACS han liderat les pèrdues de l'Ibex-35 passats uns minuts de l'obertura, a les 9:19 hores, i han caigut més d'un 6% després de confirmar que està estudiant una possible contraopa sobre el grup de concessions Abertis, els títols de les quals, per contra, encapçalaven els guanys del selectiu, amb una alça de l'1,4%.

En concret, els títols del grup presidit per Florentino Pérez han retrocedit un 6,1%, fins a intercanviar-se a un preu de 32,610 euros, mentre que els del grup de concessions han avançat un 1,4%, fins als 16,715 euros.

Així mateix, les accions de la italiana Atlantia han perdut un 1,01% i han marcat un preu de 25,54 euros en els primers compassos de l'obertura.

Segons informa aquest divendres el diari Expansión, la companyia presidida per Florentino Pérez, que va ser fins el 2012 accionista de referència d'Abertis, explora l'estructura de l'operació, que comptaria amb finançament internacional.

Més informació
Aena rebutja una possible contraopa sobre Abertis
Abertis allarga la concessió a l'Argentina fins al 2030
Atlantia formalitza l'OPA sobre Abertis
Avui et destaquem
El més llegit