Les administracions deuen 110.000 MEUR a proveïdors

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat denuncia que el passiu de les institucions amb el teixit empresarial és el "més elevat" en dues dècades

Antoni Cañete, president de Pimec | ACN Antoni Cañete, president de Pimec | ACN

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat ha xifrat el deute de les administracions públiques amb proveïdors en uns 110.000 milions d'euros. L'entitat denuncia que el passiu institucional amb el teixit empresarial es troba en màxims històrics, en concret en el valor més elevat del muntant des de l'any 2003.

El president de la plataforma multisectorial, Antoni Cañete, ha lamentat l'augment del deute públic amb les empreses, que el 2021 ha arribat al 28% més que durant l'any anterior. El dirigent patronal ha apuntat, a més, que aquesta xifra s'assoleix deu anys després de l'aprovació del pla de pagament a proveïdors, amb un deute de les administracions que llavors es quedava en els 91.313 milions d'euros.

Segons Cañete, el panorama del deute públic amb les empreses a l'Estat és "desolador a tots els nivells". "Ja és més important l'incompliment de les obligacions que el que arriba pels fons Next Generation EU", critica el dirigent, que assegura que el pla de pagaments "no és suficient". Tal com afegeix, les empreses del país necessiten la instauració de noves eines reguladores de l'impagament públic, com "un règim sancionador que multi a empreses moroses" o un impuls de la facturació electrònica.

Més informació
L'imminent "desastre" de la morositat a Espanya
Contra la morositat es pot fer més
Antoni Cañete, una vida de lluita contra la morositat
Avui et destaquem
El més llegit