L'adolescent que ha enderrocat Apple

Un jove australià ha aconseguit descarregar arxius interns i ha accedit als comptes dels clients de la multinacional

Apple és una de les multinacionals tecnològiques més grans del món | Pixabay Apple és una de les multinacionals tecnològiques més grans del món | Pixabay

Un adolescent australià s'ha declarat culpable d'entrar sense autorització a la principal xarxa d'ordinadors del gegant tecnològic Apple Inc, descarregar enormes arxius interns i accedir als comptes dels clients, segons han iformado mitjans locals. El jove, de 16 anys i resident de la ciutat de Melbourne, ha violat la seguretat del servidor de l'empresa nord-americana des de la seva casa en diverses ocasions en un any, segons el diari The Age, citant declaracions de l'advocat del menor en el tribunal.

L'adolescent va descarregar 90 gigaoctets d'arxius protegits i va accedir als comptes dels clients sense exposar la seva identitat. Quan Apple es va assabentar de la intromissió, va contactar amb el FBI, que va referir l'assumpte a la Policia Federal Australiana, segons ha afirmat el diari, citant documents judicials.

Apple Inc, per la seva banda, ha recalcat aquest divendres que les dades dels clients no s'han vist compromesos. "Volem assegurar-los als nostres clients que a cap moment durant aquest incidents s'han vist compromesos les seves dades personals", ha afirmat un portaveu de l'empresa.

L'informe sosté que l'AFP va aplanar la casa de la família del jove i va confiscar dos ordinadors portàtils, un telèfon mòbil i un disc dur que corresponien als quals Apple va dir que es van utilitzar en la violació de la seva seguretat. Els documents confidencials estaven arxivats en una carpeta anomenada "hacky hack hack", segons ha afegit el diari.

El periòdic manté que l'adolescent s'havia vanat de les seves activitats en el servei de missatgeria WhatsApp. El nom del jove no s'ha fet públic a causa que és menor d'edat. La condemna del jove es coneixerà el proper mes.

Més informació
Com abandonar (la secta) Apple sense morir en l'intent
Apple aixeca el teló
El que Apple ha presentat i no ha ensenyat a la WWDC
Avui et destaquem
El més llegit