L'Advanced Factories vol submergir el 100% de les empreses en la digitalització

El seu director alerta que el 35% de les companyies no adopten la tecnologia per adaptar-se a la indústria 4.0

Un grup escolta les explicacions d'un dels expositors de la tercera edició de l'Advanced Factories | ACN Un grup escolta les explicacions d'un dels expositors de la tercera edició de l'Advanced Factories | ACN

El congrés Advanced Factories sobre innovació en la indústria manufacturera ha donat aquest dimarts el tret de sortida de la tercera edició al CCIB de Barcelona amb la previsió d'arribar a 15.000 professionals de 20 nacionalitats i de deixar un impacte de més de 32 milions d'euros. L'esdeveniment proposa solucions per digitalitzar tot el teixit industrial, pas a pas i dirigit tan a grans empreses com a pimes, segons Albert Planas, el seu director general. "El repte no és la tecnologia, el repte és que les empreses l'adoptin ja que només el 65% de companyies ho estan fent, el 35% restant ens preocupa molt", ha explicat.

Més info: La Indústria 4.0 aterra a la realitat

Una idea que també ha ressonat en la inauguració oficial que ha comptat amb la ministra d'Indústria, María Reyes Maroto, la consellera d'Empresa, Àngels Chacón i l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. Entre aquest dimarts i aquest dijous, l'esdeveniment dona a conèixer les últimes novetats en indústria 4.0 de la mà de més de 300 firmes del sector, com ABB, Aggity, HP, T-Systems, Rexroth Bosch, Infaimon, Trumpf, Universal Robots, Bodor o Schunk. En concret, els expositors aporten solucions basades en el digital manufacturing, fabricació additiva, intel·ligència artificial, l'internet de les coses, la impressió 3D, tall per làser, blockchain o ciberseguretat.

En el seu discurs, Chacón ha assegurat que els reptes més importants d'aquesta revolució industrial són la transformació dels models de negoci i la reconversió dels perfils professionals que quedaran obsolets per algunes de les solucions que es presenten al congrés. Alhora, la titular d'Empresa ha reivindicat la qualitat del sector TIC a Catalunya, que rep el 40% de les inversions estrangeres en aquest àmbit a tot l'Estat. És més, Chacón ha celebrat l'anunci de VNware d'invertir 100 milions de dòlars a Barcelona en el seu nou centre d'innovació en vendes europeu, que la multinacional nordamericana ha donat a conèxier aquest dimarts. "L'èxit de les empreses industrials és un èxit pel conjunt del país", ha assegurat.

Més informació
Indústria 4.0 per a 'dummies': un procés no tan costós
Fabricar cotxes amb impressió 3D
Transformació digital amb plaça de pàrquing
Avui et destaquem
El més llegit