Advanced Factories presentarà casos d'èxit d'implementació de la indústria 4.0 al sector tèxtil

Fabricants de maquinària tèxtil i experts del sector donaran a conèixer projectes i estratègies per relocalitzar la indústria i impulsar la seva transformació

El sector tèxtil a Espanya representa el 2,7% del PIB, una indústria que el 2022 va assolir els 6.651 milions d'euros | Cedida El sector tèxtil a Espanya representa el 2,7% del PIB, una indústria que el 2022 va assolir els 6.651 milions d'euros | Cedida

El sector tèxtil a l'Estat representa el 2,7% del PIB. Una indústria que el 2022 va assolir els 6.651 milions d'euros, fet que suposa un increment del 10% respecte a l'any anterior, alhora que les exportacions van augmentar un 11,5% i les importacions, un 17,8%, segons l'últim Informe Econòmic de la Moda a Espanya.

El sector tèxtil a l'Estat representa el 2,7% del PIB

Un sector en creixement

Unes xifres que demostren com el sector està en un moment de creixement, motivat, en part, per la implementació de tecnologies de la indústria 4.0 a les fàbriques tèxtils. Del 18 al 20 d'abril, Advanced Factories, que reunirà més de 380 ponents i 500 firmes expositores, comptarà amb experts en aquest sector que donaran a conèixer les seves estratègies i experiències industrials en l'aplicació de tecnologies de control predictiu, intel·ligència artificial (IA) i impressió 3D, entre d'altres.

Un d'aquests casos d'èxit és Motocono, fabricant de maquinària industrial per al sector tèxtil. La firma aprofita la fabricació additiva plàstica per a la creació de components per a la seva maquinària tèxtil. Albert Martí, de Motocono, i Nelson Urbina, de Sicnova, compartiran a l'Industry 4.0 Congress com el fabricant de maquinària tèxtil ha apostat i invertit en l'última tecnologia per digitalitzar les plantes de producció. Durant la ponència, els experts aprofundiran en els diferents aspectes de l'estratègia, l'experiència i els resultats obtinguts d'aquest procés de transformació digital, així com els seus plans per continuar aquesta digitalització.

Més info: El tèxtil català i la indústria 4.0: ara o mai

Una altra de les experiències industrials a la indústria tèxtil que es presentaran a l'Industry 4.0 Congress és la de Canmartex, fabricant de màquines circulars de gènere de punt que, a partir de la seva innovació tecnològica, són capaços de crear teixits diferencials. La companyia donarà a conèixer el darrer projecte d'indústria 4.0 en col·laboració amb Eurecat, el projecte Precatex, que consisteix en el control predictiu de la qualitat del teixit amb l'objectiu d'estalviar aigua, colorants, gas, electricitat i matèries primeres.

Les disrupcions de la cadena de subministrament dels darrers anys han impulsat la relocalització de la indústria tèxtil

La indústria tèxtil i de la moda està habituada a canvis radicals a l'entorn com els que estem vivint. A més, les disrupcions de la cadena de subministrament dels darrers anys han impulsat la relocalització de la indústria tèxtil. Tot i això, respondre a aquesta necessitat de flexibilitat i personalització del producte que exigeixen els consumidors, i als canvis sobtats de la cadena de subministrament i els nous models de negoci basats en la digitalització del producte, no és fàcil per a les petites i mitjanes empreses.

Més informació
Barcelona es prepara per "una nova era en tecnologia d'automatització" amb Advanced Factories
Advanced Factories guanya espai i es desplaça a la Fira de Barcelona
Exhibició d'intel·ligència artificial a l’Advanced Factories 2022
Avui et destaquem
El més llegit