Les firmes agroalimentàries incrementaran les exportacions

Així ho recull un informe del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Imatge d'un camp agrícola | Cedida Imatge d'un camp agrícola | Cedida

Més de la meitat de les empreses catalanes del sector agroalimentari preveuen incrementar les seves exportacions, durant aquest any 2023, segons un estudi del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Els resultats s’han obtingut a partir d’una enquesta a 52 empreses i entrevistes a companyies exportadores.

Malgrat les bones perspectives, només un 32% del sector preveu que l’increment d’activitat es pugui traduir en un millor marge de benefici comercial. Aquest augmenta a un nivell inferior que els preus, en part per l’encariment dels transports i les matèries primeres. El 69% de les empreses ha incrementat els preus de venda dels productes d’exportació.

Els principals mercats de Catalunya són Corea del Sud, Regne Unit, Suïssa, Irlanda, Hongria, Polònia i els Estats Units. De cara al futur, la previsió és que s’incorporin altres localitzacions com Estònia, Àustria, República Txeca, Mèxic, Alemanya, Japó i el Canadà. El Baròmetre d’exportacions agroalimentàries té per objectiu disposar d’informació de primera mà sobre la situació de les empreses exportadores i conèixer els reptes i oportunitats que afronten en la seva activitat internacional per poder respondre àgilment a les seves necessitats.

Més informació
La Comissió Europea avisa de l'impacte de la sequera en l'agricultura
Les exportacions catalanes assoleixen els 8.581,5 MEUR
Cal Llacuna, un exemple o una excepció d’agricultura de precisió del segle XXI?
Avui et destaquem
El més llegit