Tothom vol saber de gestió d'aigua

Aigües de Barcelona bat de nou el rècord de visites tècniques a les seves instal·lacions procedents de més 25 nacionalitats diferents

Agbar, referent tecnològic en la gestió d'aigua | Cedida Agbar, referent tecnològic en la gestió d'aigua | Cedida

Fins a 6.729 persones de 25 nacionalitats diferents van visitar el 2019 les principals instal·lacions d’Agbar, com el centre de control operatiu, el laboratori, la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí i les depuradores. Aquesta xifra suposa un nou rècord de visites tècniques, superant les del període anterior. Per la companyia posa manifest el seu esforç per erigir-se com a referent mundial en el sector de l’aigua.

Més info: El Suprem avala la societat mitxa d'Agbar i AMB

En total, s’han produït 395 grups de visites d’alt nivell tècnic, comercial i institucional, 82 de les quals van ser internacionals, en representació de 24 països. Les més de 6.700 persones que han assistit a aquestes visites certifiquen l’interès per conèixer la complexitat de la gestió del cicle integral de l’aigua en un clima mediterrani com el de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Un dels aspectes més assenyalats pels visitants ha estat l’alt desenvolupament tecnològic de la companyia, amb instal·lacions com el centre de control o el laboratori. El centre de control operatiu destaca per haver-se avançat a la demanda tecnològica i és pioner en el desenvolupament de sistemes d’informatització de la xarxa i les solucions digitals. 4.500 quilòmetres de canonades són monitorades contínuament i controlades les 24 hores del dia durant els 365 dies de l’any. Una meticulosa previsió de la demanda de cada zona, realitzada gràcies a càlculs matemàtics, permet anticipar-se a les necessitats i que mai falti aigua quan algú obre una aixeta. Els visitants també han valorat molt positivament el laboratori de la companyia, que atresora una forta projecció internacional per la seva participació en cimeres i conferències arreu del món. 

Més informació
L'ex-secretària d'Estat Pilar Díaz s'incorpora al Consell Assessor d'Agbar
Warren Buffet vol comprar la torre Agbar per 150 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit