Air Berlin fa fallida

La companyia aèria alemanya rebrà un crèdit de 150 milions d'euros del Govern i negocia amb Lufthansa la seva compra

Un dels avions d'airberlin Un dels avions d'airberlin

La companyia aèria alemanya Air Berlin s'ha declarat insolvent aquest dimarts davant els tribunals alemanys i ha rebut un crèdit de 150 milions d'euros del Govern per mantenir les seves operacions, mentre negocia amb la seva competidora Lufthansa la venda de parts del seu negoci.

La segona major aerolínia alemanya rebrà un crèdit de 150 milions d'euros del Govern Federal per garantir el manteniment de les seves operacions després de la declaració d'insolvència de la companyia.

"En ordre de seguir amb la seva reestructuració, Air Berlin ha presentat un procediment provisional d'insolvència davant el tribunal de Berlín-Charlottenburg", va informar Lufthansa.

Per la seva banda, els ministeris d'Economia i de Transports d'Alemanya han indicat que Air Berlin rebrà un crèdit amb garantia federal de 150 milions d'euros a través de KfW per mantenir les seves operacions, ja que la normativa d'insolvències hauria obligat a l'aerolínia a deixar de volar.

"Estem en un moment en el qual desenes de milers de viatgers es troben en diferents llocs de descans internacionals. La tornada d'aquests viatgers a Alemanya amb Air Berlin no hauria estat possible d'una altra manera", van assenyalar els ministeris en un comunicat conjunt.

Per la seva banda, Lufthansa ha indicat la seva disposició a col·laborar amb les autoritats alemanyes en la reestructuració d'Air Berlin i ha assenyalat que manté negociacions amb l'aerolínia de cara a l'adquisició de "parts d'Air Berlin" i està explorant la possibilitat de contractar personal addicional.

Més informació
El Prat intenta desestacionalitzar-se
Germanwings, radiografia d'una aerolínia 'low cost'
Avui et destaquem
El més llegit