Airbnb complirà la normativa de consumidors

La plataforma es compromet amb Brussel·les a informar de manera transparent als usuaris sobre cost final de l'hospedatge

Airbnb mostrarà el preu final amb totes les taxes i impostos inclosos | iStock
Airbnb mostrarà el preu final amb totes les taxes i impostos inclosos | iStock

Airbnb cedeix davant Brussel·les. L'app d'allotjaments turístics s'ha compromès a aplicar la normativa de consumidors i informar clarament els usuaris del preu final de les habitacions que lloguin. Així ho ha anunciat la Comissió Europea després de la reunió mantinguda amb la companyia.

A banda de clarificar el cost final sobre les habitacions, Airbnb també haurà de distingir clarament amfitrions privats i professionals i modificarà els termes i condicions del seu servei garantint que els clients siguin conscients que tenen dret a denunciar l'empresa al seu país de residència.

A més, la plataforma haurà de presentar el preu total de la reserva, inclosos els costos extres com són els recàrrecs per neteja. Si no fos possible calcular amb antelació el preu final, l'empresa haurà d'informar degudament a l'usuari que podria haver-hi despeses addicionals.

La companyia té fins al desembre d'aquest any per desenvolupar en detall la proposta i aplicar-la a tot l'espai econòmic europeu, segons ha informat l'Executiu comunitari, que adverteix que estudiarà mesures contra Airbnb si no compleix el pacte. L'acord és el resultat de l'ultimàtum que Brussel·les va fer a la companyia l'estiu passat, quan li va exigir canvis per garantir el respecte dels drets als consumidors europeus o estudiaria mesures coercitives.

Més Informació
Airbnb creix a l'estiu, mentre cauen les pernoctacions extrahoteleres
Com estan canviant el món empreses com Uber i Airbnb?
Airbnb compartirà dades amb l'Ajuntament de Barcelona
Avui et destaquem
Comentaris