El CEO d'Almirall enfonsa un 10% les seves accions a la borsa

Els germans Antonio i Jorge Gallardo Ballart es venen el 6,3% del capital de la farmacèutica a través d'una col·locació privada

Almirall es desploma un 10% a la Borsa | Europa Press Almirall es desploma un 10% a la Borsa | Europa Press

Les accions d'Almirall s'han desplomat més d'un 10% en els primers compassos de la sessió després que els germans Antonio i Jorge Gallardo Ballart, a través de Grup Plafin i Grup Corporatiu Landon, hagin venut un 6,3% del capital de la farmacèutica a través d'una col·locació privada per un import de 167,75 milions d'euros. En concret, els accionistes majoritaris han donat mandat a JP Morgan Securities per realitzar la col·locació entre inversors qualificats d'un paquet de fins a 11 milions d'accions d'Almirall, representatiu d'un 6,3% del seu capital social.

El nou CEO de la farmacèutica, Peter Guenter, va ser anomenat el passat 1 d'octubre en substitució a Eduardo Sanchiz , que va renunciar el càrrec. Un relleu que es va anunciar poc més d'un mes després que Almirall tingués pèrdues milionàries en el primer semestre del 2019.

El Grup Corporatiu Landon busca incrementar el capital flotant d'Almirall per sobre del 40%, i mantindrà la seva posició com a accionista de referència a llarg termini a l'empresa. El grup continuarà sent titular de forma directa i indirecta d'almenys 104.260.052 accions d'Almirall, que representen un 59,7% del seu capital social.

Amb aquest procediment, la companyia busca millorar la liquiditat de l'acció, promoure la visibilitat de la companyia de cara a inversors i diversificar la seva base accionarial. Els accionistes majoritaris d'Almirall han atorgat el mandat amb el propòsit d'incrementar el capital flotant de l'empresa.

A més, el Grup Corporatiu Landon ha assumit un compromís de no disposició de les accions restants d'Almirall de la seva titularitat durant el període de 180 dies següents a la data de tancament de col·locació.

Més informació
Les vendes netes impulsen els ingressos d'Almirall un 4,4%
Almirall rep 90 milions d'euros per l'acord amb AstraZeneca
Almirall fitxa un exdirectiu de Sanofi com a director financer
Almirall ingressa un 15% més per la franquícia de psoriasis
Avui et destaquem
El més llegit