Almirall comercialitza a Europa un producte per la psoriasi

Els beneficis que obtindrà la farmacèutica catalana per la venda del tractament poden arribar als 250 milions d'euros anuals

Almirall efectuarà un pagament de 15 milions d'euros per vendre el producte contra la psoriasi a Europa  | iStock Almirall efectuarà un pagament de 15 milions d'euros per vendre el producte contra la psoriasi a Europa | iStock

Almirall ha obtingut els drets per comercialitzar a Europa la crema Wynzora, un producte per al tractament de la psoriasi, desenvolupat per l'empresa danesa MC2 Therapeutics. Per a Almirall, l'operació representa "una oportunitat significativa", ja que les vendes potencials del producte equivalen a gairebé 250 milions d'euros anuals. 

A canvi, la farmacèutica catalana efectuarà un pagament inicial de 15 milions d'euros i futurs pagaments de dos dígits per assolir objectius comercials que no han transcendit, segons ha informat en un comunicat remès aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Segons la companyia, s'espera que l'Agència Europea del Medicament aprovi la comercialització del producte al llarg del 2021. 

La crema Wynzora ja va rebre l'aprovació de l'Agència del Medicament dels Estats Units (FDA, per les seves sigles en anglès) el 20 de juliol de 2020. Tal com detalla Almirall, es tracta d'un producte que es presenta com una alternativa al tractament de la psoriasi en placa, ja que combina diferents elements essencials d'una teràpia tòpica en un sol producte.

Més informació
Gianfranco Nazzi, nou conseller delegat d'Almirall
Els beneficis d'Almirall cauen un 41% per la pandèmia
Avui et destaquem
El més llegit