Alstom fabricarà tramvies per la ciutat alemanya de Frankfurt

La companyia, que produirà els vehicles a Santa Perpètua, tanca un contracte estimat en 100 milions d’euros

El Citadis és un dels models de tramvia que fabrica Alston El Citadis és un dels models de tramvia que fabrica Alston

Alstom fabricarà a la planta que té a Santa Perpètua de Mogoda una comanda de 38 tramvies per a la ciutat alemanya de Frankfurt. Tal com ha informat la companyia en un comunicat, el contracte signat està valorat en 100 milions d’euros.

La comanda, el disseny de la qual ha estat especialment adaptat per al mercat alemany, inclou l'opció de subministrar quinze vehicles addicionals.

Alstom haurà de lliurar el 2020 els dos primers vehicles del contracte a la ciutat alemanya, que els destinarà a reforçar la mobilitat amb la finalitat d'afrontar el creixement de la seva població. Cada tramvia té una longitud de 31,5 metres, està format per tres cotxes i té capacitat per a 197 passatgers.

Entre altres dotacions, el tramvia Citadis per a Frankfurt comptarà amb sistema d'assistència al conductor, sensors de pluja i regulació automàtica de llums.

El contracte reforça així la cartera de comandes del centre d'Alstom a Barcelona que, en l'actualitat, fabrica tramvies del model Citadis per a altres les ciutats com Sídney (Austràlia) i Lusail, a l'Emirat de Qatar.

Alstom ha venut fins ara més de 2.500 tramvies del tipus Citadis a més de 50 ciutats d'arreu del món. Des de l'any 2000, en què es va posar en funcionament el primer, han recorregut més de 1.000 milions de quilòmetres i han transportat prop de 9.000 milions de passatgers.

Més informació
La fàbrica d'Alstom a Santa Perpètua puja al tren de Singapur
Alstom i Siemens es fusionen
Miguel Ángel Martín, nou director de l'Alstom de Santa Perpètua
Avui et destaquem
El més llegit