Alstom vol acomiadar 1.500 treballadors al món i reduir el deute en 2.000 milions

La companyia es planteja una ampliació de capital i vendrà actius per generar entre 500 i 1.000 milions

Un robot de soldadura a la planta d'Alstom a Santa Perpètua | ACN Un robot de soldadura a la planta d'Alstom a Santa Perpètua | ACN

La multinacional Alstom ha anunciat que pretén reduir la plantilla global en 1.500 persones en el marc d’un pla de reducció de costos. L’empresa francesa, que té una planta a Santa Perpetua de Mogoda, ha indicat també que vol reduir el deute en 2.000 milions d’euros abans del març del 2025. La companyia té sobre la taula diverses operacions, entre les quals hi ha un programa de venda d’actius, ja en marxa, que permetrà generar entre 500 i 1.000 milions d’euros. A més, proposarà a la junta d’accionistes eliminar els dividends de l’any fiscal 2023-24, i es planteja una ampliació de capital.

Alstom ha confirmat també que ha signat una línia de liquiditat de 2.250 milions. Alstom ha anunciat tots aquests plans coincidint amb la presentació dels seus resultats financers, que mostren un benefici d’1 milió d’euros. 

La companyia té sobre la taula diverses operacions, entre les quals hi ha un programa de venda d’actius

La companyia ha registrat unes vendes de 8.400 milions, però té un flux de caixa lliure negatiu, amb -1.119 milions, que l’empresa considera una “crida clara per al canvi”. “Tot i que la demanda se sosté malgrat la volatilitat, el comportament comercial és fluix”, ha dit Henri Poupart-Lafarge, president del consell d’administració i CEO d’Alstom. 

L’empresa també ha indicat que en la junta d’accionistes del juliol del 2024 es proposarà que l’exCEO de Safran, Philippe Petitcolin, entre al consell, i n’esdevingui president. Així, Poupart-Lafarge deixaria de tenir un doble càrrec, i se centraria només en el rol de CEO. 

Més informació
Nou encàrrec a la planta d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda
Alstom fabricarà a Barcelona vuit trens per al metro de Santo Domingo
Renfe comprarà a Alstom 152 rodalies de gran capacitat
Avui et destaquem
El més llegit