Renfe comprarà a Alstom 152 rodalies de gran capacitat

La fabricació dels nous combois, que es produirà al Centre Industrial d'Alstom a Santa Perpètua de la Mogoda, crearà uns 500 llocs de treball

Els presidents de Renfe i d’Alstom España i Portugal, Isaías Táboas i Leopoldo Maestu | Cedida Els presidents de Renfe i d’Alstom España i Portugal, Isaías Táboas i Leopoldo Maestu | Cedida

RenfeAlstom han signat un contracte per a la compra de 152 trens de gran capacitat per a la línia de Cercanías. L'operadora farà una inversió de 1.447 milions d'euros en aquesta adquisició. Segons ha comunicat la companyia, el contracte amb Alstom, que va ser aprovat pel consell d'administració de Renfe el passat mes de març, contempla la fabricació de trens de més de 100 metres de longitud. L'acord contempla també les peces de parc, el magatzem inicial de recanvis i utillatges i el manteniment de 56 dels trens durant 15 anys.

Segons ha anunciat Alstom, els nous trens es destinaran íntegrament al servei de Cercanías dels grans nuclis urbans on opera Renfe. Els combois tenen una capacitat de, com a mínim, 900 places cadascun – un 20% més que els actuals. Minimitzarien, a més, el temps de pujada i baixada dels passatgers gràcies al seu disseny amb 12 portes, i garantiran l'accés de persones amb mobilitat reduïda.

Amb aquest acord, Renfe ha fet l'adjudicació més gran de la història del ferrocarril a Espanya. Segons el comunicat conjunt de l'operadora i l'empresa, el contracte garanteix una "càrrega de treball per als pròxims anys" a més de "un ambiciós pla de creixement i d'inversió per al Centre Industrial" d'Alstom – la factoria més gran de l'empresa a Espanya i Portugal, amb més de 360.000 metres quadrats de superfície.

Les inversions a la planta, segons ha anunciat l'empresa, implica l'augment de la seva capacitat productiva i de generació d'ocupació estable. Segons les previsions de la companyia, l'acord amb Renfe crearà 500 llocs de treball directes i més de 1.000 indirectes al voltant del Centre Industrial. També, segons Alstom, l'acord garanteix noves inversions a les instal·lacions industrials, a més de la "consolidació d'un hub ferroviari a Catalunya".

Més informació
Renfe torna a adjudicar a Ferrovial la restauració de la llarga distància
Renfe prepara 17 trens per sentit entre Barcelona i Madrid
Renfe retorna 17,7 milions d’euros en cancel·lacions
Avui et destaquem
El més llegit