Amazon obre un nou centre a Barberà del Vallès amb 230 nous llocs de feina

La companyia inaugura a Catalunya el primer centre d'Europa que disposarà de la tecnologia Pegasus

Amazon donarà feina a 230 persones a Barberà del Vallès Amazon donarà feina a 230 persones a Barberà del Vallès

La multinacional Amazon ha anunciat aquest dimecres que obrirà el seu setè centre a Catalunya a Barberà del Vallès i que donarà feina a 230 persones en els pròxims tres anys. Es tracta d'una planta d'última generació i el primer centre d'Europa que disposarà de la tecnologia Pegasus, un sistema de gestió individual de les comandes a través d'una cinta transportadora, que col·loca el paquet a través d'un camp robotitzat a la rampa adequada en funció del seu destí. Les noves instal·lacions tindran una superfície útil de més de 28.000 metres quadrats, equivalent a quatre camps de futbol, i gestionaran els paquets rebuts des dels centres logístics d'Amazon abans de ser traslladats a les estacions logístiques, on són recollits pels repartidors.

Més info: Amazon crearà 600 nous llocs de treball al conjunt de l'Estat

Segons la multinacional, la planta aprofita la tecnologia de les plantes d'emmagatzematge d'Amazon Robotics ja utilitzades en altres centres, on s'utilitzen robots. En aquest cas, en lloc de moure en grans estanteries les unitats robòtiques gestionen els paquets de manera individual.

El director de Centres de Distribució a la Unió Europea, Dennis Oates, ha explicat que l'empresa formaran els treballadors en el camp dels robots i en l'especialització del control de fluxos de mercaderies. "Estem molt emocionats de veure que els nostres centres són cada vegada més sofisticats a mesura que la tecnologia d'Amazon Robotics evoluciona", ha comentat. 

Per la seva banda, l'alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, ha assenyalat que la instal·lació de la nova planta suposa un "valor afegit" i que "denota confiança en la situació estratègica del nostre municipi, la generació de treballs estables i de qualitat".

Més informació
Amazon estrena el centre del 22@
Amazon desafia Ikea amb el llançament de dues marques pròpies de mobles
Amazon triplica la seva plantila a Espanya en un any
Avui et destaquem
El més llegit