Un protocol per detectar anticossos de covid-19 sense kits comercials

IrsiCaixa impulsa aquesta mesura per facilitar que tots els laboratoris puguin dur a terme la prova sense dependre dels kits

El protocol d’ELISA per realitzar el test de determinació d’anticossos | Cedida El protocol d’ELISA per realitzar el test de determinació d’anticossos | Cedida

L'epidèmia de la covid-19 ha causat una falta de subministrament a escala mundial dels kits comercials que permeten determinar la presència d'anticossos contra el coronavirus i, per tant, saber si una persona ha estat en contacte o no amb el virus. Precisament per això, IrsiCaixa, centre impulsat per la Fundació La Caixa i el Departament de Salut, ha dissenyat un senzill protocol d'ELISA, una tècnica de laboratori molt comuna, que permet realitzar el test de determinació d'anticossos sense necessitat de kits comercials.

Més info: La Caixa suma 1 milió d'euros més al Banc dels Aliments

Segons informen en un comunicat, la prova se centra en l'anàlisi d'anticossos contra dues regions d'una proteïna de virus, una de les quals gairebé no s'utilitza en els kits actuals, però que els investigadors han detectat que aporta resultats més fiables. El protocol es fa públic avui per a que tothom tingui accés. El test no està homologat com a prova diagnòstica, però sí que pot utilitzar-se per a recerca.

"El problema és que ara no se subministren els kits comercials que permeten realitzar-los, a causa de l'elevada demanda a escala mundial. Els centres es troben que tenen la capacitat per fer el test, però els falta la matèria primera", subratlla l'investigador sènior d'IrsiCaixa, Jorge Carrillo, que afegeix que "les proves diagnòstiques tenen una certificació per part dels organismes pertinents que requereix d'uns controls de qualitat i procés d'homologació específics, però els resultats són perfectament útils en el context de recerca".

Més informació
La Caixa i Creu Roja s'alien per ajudar la gent gran
Avui et destaquem
El més llegit