Antoni Vila substituirà Jaume Giró com a director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”

El fins ara director general ha pactat la seva sortida amistosa coincidint amb el final del Pla Estratègic 2016-2019 de l’entitat

Foto Fundació Bancaria la Caixa amb Giró, Fainé, Lopez Burniol i Vila | Cedida Foto Fundació Bancaria la Caixa amb Giró, Fainé, Lopez Burniol i Vila | Cedida

El patronat de la Fundació Bancària ”la Caixa” ha aprovat a Barcelona el nomenament d’Antoni Vila com a nou director general de l’entitat en substitució de Jaume Giró, que ha pactat la seva sortida amistosa coincidint amb el final del Pla Estratègic 2016-2019 de l’entitat i amb el compliment de tots els objectius marcats. El relleu serà efectiu el dia primer de gener.

Antoni Vila va ingressar a ”la Caixa” el 1985, i des d’aleshores ha ocupat càrrecs de responsabilitat com a administrador territorial del Grup ”la Caixa”, subdirector comercial, subdirector general de Recursos Aliens, Mercat de Capitals i Assegurances, fins que el 1991 va ser nomenat director general del Grup Assegurador. El 1998 es va incorporar al Comitè de Direcció de ”la Caixa” com a director executiu i director de la Territorial de Catalunya. Posteriorment, va assumir les presidències de CaixaRenting i CaixaBank Consumer Finance. Des del 2014, va exercir com a president de MicroBank, i des del juliol del 2019, és adjunt al president de la Fundació Bancària ”la Caixa”.

Jaume Giró, d’altra banda, es va incorporar a ”la Caixa” el 2009 i la seva sortida tanca una dècada de trajectòria a l’entitat, desplegada en dues etapes. Durant la primera, del 2009 al 2014, va ser director executiu i posteriorment director general adjunt de Comunicació, Marca, Patrocini i Relacions Institucionals de CaixaBank, que va sortir a borsa coincidint amb la seva arribada. Durant la segona, del 2014 al 2019, Giró ha exercit de director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”. Durant aquest període, l’entitat ha culminat el seu primer Pla Estratègic 2016-2019.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa” i de CriteriaCaixa, Isidre Fainé, ha destacat: "En aquesta última etapa, Giró ha dirigit amb encert la Fundació Bancària ”la Caixa”, preservant la nostra essència i la nostra missió, en uns anys de gran intensitat i complexitat. Ha estat un magnífic colofó a 30 anys de trajectòria professional en grans empreses de l’Íbex, en les quals ”la Caixa” ha tingut un paper rellevant. Aquesta serà sempre casa seva".

"El nomenament d’Antoni Vila, que fa gairebé 35 anys que està vinculat a ”la Caixa” i que hi ha assumit tot tipus de funcions, suposa un pas més en aquest desig de preservar el fet diferencial financer i social que defineix la nostra entitat: el seu compromís amb la societat i amb les persones", ha assenyalat Fainé, que ha afegit: "El progrés econòmic i social només és possible a través d’empresaris, directius i emprenedors fortament implicats en el seu dia a dia i en la seva consciència, amb el compromís social i el bé comú".

Jaume Giró, d’altra banda, ha assenyalat: "Sempre estaré agraït a Isidre Fainé per la seva confiança i el seu suport en el treball dut a terme, tant a CaixaBank com després a la Fundació Bancària ”la Caixa”. Els meus anys de vinculació a l’entitat han estat els més feliços de la meva trajectòria professional. Tanmateix, en aquest moment, i en la plenitud de la vida, sento la necessitat de fer un alto en el camí. Vull dedicar un temps a repensar la meva orientació professional i de servei a la societat".

El nou director general, Antoni Vila, ha indicat: "Suposa una gran responsabilitat i un gran honor incorporar-me a la direcció de la Fundació Bancària ”la Caixa”, amb Isidre Fainé. La seva missió, construir una societat més justa i amb més oportunitats per a tothom, especialment per a les persones que més ho necessiten, continua tan vigent com l’any 1904, i crec que és, si és que encara és possible, més rellevant i transcendent que mai en els nostres temps. Afronto la nova etapa amb gran il·lusió i amb vocació de servir".

Més informació
La Caixa acompanya més de 36.000 persones al final de la seva vida
La Caixa vol trobar "una solució beneficiosa" per a Catalunya
La Caixa destina mig milió d’euros a lluitar contra la pobresa infantil
Avui et destaquem
El més llegit