Apple retorna a Irlanda les ajudes fiscals il·legals

La companyia nord-americana entrega 13.100 milions d'euros i 1.200 milions més en concepte d'interessos

Els diners entregats per Apple es mantindran en un fons de garantia Els diners entregats per Apple es mantindran en un fons de garantia

Apple ja ha tornat totes les ajudes fiscals il·legals que va rebre a Irlanda, segons ha confirmat el ministre de Finances irlandès, Paschal Donohe, que ha explicat que la companyia ha tornat 13.100 milions d'euros en concepte d'ajudes rebudes i 1.200 milions més en concepte d'interessos.

La recuperació dels diners "està en línia" amb les previsions del govern irlandès ja que el país s'ha compromès a recuperar aquestes ajudes el tercer trimestre del 2018, ha apuntat Donohe.

Igualment, el ministre irlandès ha tornat a insistir en què no accepta l'anàlisi de la Comissió Europea, que assegurava que les ajudes concedides a Apple són "il·legals". "La recuperació de les ajudes demostra que la intenció del govern sempre ha estat complir amb les seves obligacions legals", ha subratllat l'executiu.

A banda d'això, el ministre de finances ha assegurat que els diners entregats per la companyia nord-americana es mantindran en un fons de garantia fins que els tribunals europeus resolguin el recurs.

Més informació
La grandària d'Apple
L'adolescent que ha enderrocat Apple
Com abandonar (la secta) Apple sense morir en l'intent
Avui et destaquem
El més llegit