Atlantia amplia capital per fer front a l'OPA sobre Abertis

La italiana va presentar una oferta de 16,5 euros per acció o bé un intercanvi de títols "especials"

Una de les seus d'Abertis Una de les seus d'Abertis

L'empresa italiana Atlantia ha aprovat en una Junta General Extraordinària celebrada aquest dimecres a Roma una ampliació de capital fins als 3.794,5 milions d'euros mitjançant l'emissió de 160.310.000 accions "especials" per fer front a l'OPA sobre Abertis, segons ha comunicat a la Comissió Nacional de Mercat de Valors.

La multinacional italiana va presentar fa unes setmanes una OPA per fer-se amb el control de la catalana Abertis a un preu de 16,5 euros per acció, o bé un intercanvi d'accions ''especials'' d'Atlantia, que no es podrien comprar ni vendre durant un temps, fins a cobrir 16.500 milions d'euros corresponents al 100% d'Abertis. Aquests títols "especials" suposen el 23% del total de les accions. Atlantia es va comprometre en la seva oferta presentar fins a un màxim del 23% de l'operació en aquestes accions, corresponents al 16,26% del capital, o bé un mínim de 69,7 milions, equivalent al 7,78% del capital.

En l'oferta presentada al juny, Atlantia també confirmava el seu compromís de mantenir ''l'actual seu social i centre de decisió d'Abertis, amb la seva pròpia estructura de gestió i govern corporatiu''. A més d'aquest compromís, la companyia italiana feia una referència a la ''voluntat d'atendre als interessos estratègics del Regne d'Espanya en relació tant amb la gestió i explotació de les concessions'' de les autopistes de l'Estat ''com amb la gestió i eventual destí de la participació d'Abertis a Hispasat'' d'acord amb la decisió del govern espanyol l'11 de juliol del 1997.

D'altra banda, el passat 21 de juliol, la constructora ACS va anunciar que estudiava llançar una contraopa sobre l'empresa catalana i contrarestar l'oferta italiana, fixada en 16,5 euros i que implicaria millorar-la. Just un dia abans, Aena va descartar presentar una oferta de compra d'accions després que el seu accionista majoritari, Enaire, desestimés l'operació.

Més informació
ACS estudia entrar a la lluita per Abertis
Aena rebutja una possible contraopa sobre Abertis
Atlantia formalitza l'OPA sobre Abertis
Avui et destaquem
El més llegit