Banc Sabadell i Asabys creen un fons de capital risc | Cedida
Banc Sabadell i Asabys creen un fons de capital risc | Cedida

El Banc Sabadell i Asabys Partners s'arrisquen per la salut

Les dues entitats creen un fons de capital risc per promoure la innovació en biotecnologia, tecnologia mèdica o salut digital

 

El Banc Sabadell i la gestora Asabys Partners han creat un fons de capital de risc per promoure la innovació en el sector de la salut, que aspira a assolir els 60 milions d'euros. L'entitat bancària ha explicat aquest divendres en un comunicat que el fons té previst dur a terme inversions en les primeres etapes de projectes de camps com la biotecnologia, la tecnologia mèdica i la salut digital, i que col·laborarà amb centres d'investigació i hospitals.

Més concretament, es preveu que el fons se centri en companyies espanyoles, però també en d'altres que procedeixin del Regne Unit, i pot comprometre sis milions d'euros per empresa.

"Espanya és a l'actualitat un referent en investigació a l'àrea de ciències de la vida, i existeix un gran nombre de projectes en etapes inicials. Aquest projecte s'engega per tant amb la finalitat d'atendre aquesta oportunitat, i davant de l'escassetat d'inversors especialitzats privats en aquestes etapes", han defensat des del banc.

En aquest sentit, el directiu de Banc Sabadell Raúl Rodríguez ha destacat que aquest acord aposta per "un sector emergent que està consolidant el seu creixement i contribució en l'economia", així com una oportunitat de desenvolupar productes empresarials que tenen "un rendiment potencial amb un alt impacte social i financer".

Per la seva banda, Josep Lluís Sanfeliu, de Asabys Partners, ha conclòs que "el sector de les ciències de la vida i la tecnologia en l'àmbit de la salut està en un moment de desenvolupament extraordinari que requereix suport financer en les seves etapes primerenques per atendre necessitats mèdiques no cobertes aprofitant la innovació disruptiva amb una visió especialitzada, diversificada i empresarial ".

Més informació
El primogènit de Lara Bosch abandona el consell del Sabadell
El negoci de risc assegura 144,3 milions d'euros a VidaCaixa
Catalunya impulsa la innovació en salut
Avui et destaquem
El més llegit