La seu del Grup Planeta a Barcelona
La seu del Grup Planeta a Barcelona

El primogènit de Lara Bosch abandona el consell del Sabadell

La secretària general, María José García Beato, passa a ser la consellera de l'entitat

La secretària general del Banc Sabadell, María José García Beato, ha estat nomenada consellera executiva pel conseller d'administració del Banc Sabadell, que s'ha celebrat aquest dijous a Alacant, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. García Beato ocupa la cadira que deixa buida José Manuel Lara García, que ha presentat la seua renúncia com a conseller a través d'una carta dirigida a tots els membres del consell d'administració. En la missiva explica que la raó de la renúncia és que "vol mantenir-se al marge de la gestió duta per Inversions Hemisferio i el grup Planeta", tal com ha explicat el Sabadell en un altre comunicat.

La família Lara té accions del Sabadell des de la seua sortida a borsa l'any 2001. El ja difunt José Manuel Lara Bosch va entrar al consell d'administració de l'entitat financera el 2003. José Manuel Lara García, primogènit de Lara Bosch, va ser rellevat com a conseller delegat del grup editorial al febrer, a proposta del president, José Crehueras. Lara García segueix sent membre del consell d'administració, si bé el càrrec de primer executiu del grup va passar a Carlos Fernández. 

L'icònic edifici

El canvi en el consell d'administració es produeix el mateix dia que ha transcendit que Banc Sabadell passarà a ser el propietari de l'edifici del grup Planeta de la Diagonal. D'aquesta manera, la família Lara salda part del deute que té amb l'entitat financera. L'operació s'emmarca dins del procés de reestructuració del deute del grup Hemisferio. Tot i que el Sabadell serà propietari de l'immoble, Planeta el podrà seguir utilitzant pagant un lloguer, segons han explicat fonts properes a l'operació. Per la seua part, el Banc Sabadell no ha volgut fer comentaris al respecte.

L'entrega de l'immoble del número 662 de la Diagonal no cobrirà la totalitat del passiu que la família Lara té amb el banc. Fonts del mercat apunten que encara no s'ha concretat com es refinançarà la part restant del deute. 

Més informació
Planeta relleva José Manuel Lara per Carlos Fernández com a conseller delegat
Planeta també trasllada la seu social a Madrid
L’endemà de la decisió del Sabadell
Avui et destaquem
El més llegit