La seu corporativa de Banc Sabadell a Barcelona
La seu corporativa de Banc Sabadell a Barcelona

Banc Sabadell vol guanyar 1.500 MEUR el 2020

El banc dissenya un pla per enfortir el negoci a Espanya, el Regne Unit i Mèxic

Banc Sabadell s'ha fixat com a objectiu augmentar la rendibilitat i guanyar al voltant de 1.500 milions d'euros el 2020, un 90% que el 2017. Tot i que no hi surt de forma explícita, aquesta xifra es desprèn del pla director 2018-2020 que l'entitat presenta aquest divendres davant d'inversors a Londres i que ha publicat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El banc presidit per Josep Oliu treballa amb aquest horitzó després que el 2017 es quedés 200 milions per sota de l'objectiu de benefici de 1.000 milions que s'havia proposat en l'anterior pla plurianual.

D'entrada l'entitat no contempla noves adquisicions i en els propers tres anys preveu enfortir el negoci als tres països on ja opera: Espanya, el Regne Unit i Mèxic. Alhora, el Sabadell seguirà reduint els actius immobiliaris problemàtics, fet que farà rebaixar la ràtio de mora per sota del 2% el 2020. A més, té previst millorar l'eficiència del TSB a Anglaterra a partir de finals d'abril, gràcies a la migració de la plataforma informàtica que fa possible l'operativa de l'entitat.

D'altra banda, el banc espera que a partir del 2019 hi hagi un creixement moderat dels tipus d'interès, fet que li generarà més ingressos.

Liderar les pimes

A Espanya, vol reforçar el lideratge en el mercat de pimes on ja té una quota en crèdits de l'11,4% però vol arribar al 12,5%. A Anglaterra, Banc Sabadell vol potenciar el negoci també relacionat amb les pimes i augmentar la quota de mercat en particulars, comptes a la vista, fons d'inversió i assegurances. Tot i el Brexit, pronostica que el Regne Unit creixerà entre un 1,3 i un 1,8% entre ara i el 2020. Per la seva part, la previsió del PIB per a Mèxic és de l'entorn del 2%. De cara a aquests propers tres anys, el Sabadell preveu un entorn econòmic global "bo" tot i que alguns conflictes geopolítics encara estan presents. 

Pel que fa als ingressos que poden arribar a tenir els accionistes, la política de dividends serà com fins ara i suposaran entre un 45 i un 50% dels beneficis. D'altra banda, després de la desaparició de 250 oficines, el banc no té previst tancar-ne més. Tampoc augura ajustos de personal. 

Tot i que el pla director s'havia de presentar l'any passat, s'ha allargat fins ara a causa d'algunes incerteses que planaven en l'àmbit nacional i internacional però que segons l'entitat ja estan superades. 

Més informació
Banc Sabadell guanya 801,5 milions d'euros el 2017, un 12,8% més
Canvis al Banc Central Europeu
Neix DayOne, el banc de les startups
Avui et destaquem
El més llegit