"La tecnologia i les persones són el negoci"

Els directius dels Banc Sabadell defensen que "existeix la intel·ligència artificial, però no la consciència artificial"

Persones, tecnologia i negoci Persones, tecnologia i negoci

La tecnologia ja és història viva de les empreses. Petites, mitjanes i grans. De tots els colors. "La tecnologia i les persones són el negoci", assegura Miguel Montes, director general del Banc Sabadell i director d'operacions i persones. Pel que fa a persones, val la pena recordar una reflexió amb noms i cognoms del professor d'Esade, Lluís Soldevila, en una entrevistaVIA Empresa: "Hi ha algun equip de futbol sense entrenador? Clar que calen caps perquè el lideratge és necessari. Jo he tingut una gran sort i és tenir molts bons caps. Et diré dos noms..."

Més info: Lluita de titans i unicorns tecnològics

Dos noms: "El primer és Miguel Montes que em va fitxar quan tenia 25 anys, va creure en mi, tenia una gran actitud i visió. A l'hora de promocionar-me, em va dir: "Et sortirà bé, però si no et surt bé has de pensar que és culpa meva perquè sóc jo qui m'he equivocat. I el segon és Jim Horth que és de les millors persones que hi ha en aquest món. Tothom el volia tenir de cap perquè és un fóra de sèrie amb una gran personalitat. De fet, ens penalitzava si ens quedàvem més tard de les 19 de la tarda."

Encara un cop més: "La tecnologia i les persones són el negoci". I les persones van d'avall a amunt, i viceversa. Això inclou proveïdors, clients, treballadors o caps, entre molts d'altres.   

En aquest sentit, el subdirector general i director de projectes i sistemes del Banc Sabadell, Ruediger Schmidt, defensa que "existeix la intel·ligència artificial, però no la consciència artificial". Temps al temps... Els bancs saben molt dels seus clients i tenen una gran responsabilitat pel que fa al tractament de les dades d'acord amb "els criteris de responsabilitat i ètica" de l'entitat financera. "El model del Banc Sabadell és híbrid tant en plataformes com aplicacions", apunta Enrique Solbes, director de tecnologia i gestió d'infraestructures. 

Schmidt: "Existeix la intel·ligència artificial, però no la consciència artificial"

Segons Solbes, el banc vol agafar el millor dels dos móns: les tecnologies actuals que permeten protegir inversions i treure partit dels actius i alhora, les tecnologies de les startups com el cloud computing o l'ús massiu de dades i intel·ligència artificial. "Portem feta una gran part de la transformació...", afegeix Montes. Saber d'on venim per saber cap a on anem.

Una pluja d'idees: Tecnologia, persones i negoci. Intel·ligència i consciència artificial. Plataformes i aplicacions. Transformació. 

Més informació
Ser Yoda en un futur de Minority Report
Això és un Branded Content!
Avui et destaquem
El més llegit