Banc Sabadell es desfà del seu negoci immobiliari

La companyia ven el 80% dels seus actius per un valor de 3.900 milions d’euros

La seu corporativa de Banc Sabadell a Barcelona La seu corporativa de Banc Sabadell a Barcelona

Banc Sabadell ha tancat un acord per transmetre la pràctica totalitat de la seva exposició immobiliària a una societat filial del fons Cerberus Capital Management LP, segons ha comunicat l'entitat presidida per Josep Oliu. La cartera que quedarà fora del balanç del banc un cop finalitzada l'operació té un valor comptable brut de 9.100 milions d'euros i un valor comptable net valorat en 3.900 milions d'euros.

L'operació suposa la transmissió de dues carteres d'actius immobiliaris denominades comercialment Challenger i Coliseum a una o diverses societats que s'hauran de constituir i que estaran participades directament o indirectament per Cerberus en un 80% i Banc Sabadell per un 20%. Amb aquesta decisió, Banc Sabadell segueix l'estratègia iniciada per altres bancs espanyols com CaixaBank.

L'operació tancada amb el fons Cerberius suposarà un impacte positiu en termes de solvència de l'entitat que permetrà que la ràtio de capital Common Equity Tier 1 fully loaded millori en 13 punts bàsics. El Sabadell haurà de destinar 92 milions d'euros en concepte de provisions addicionals

En el comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) s'afirma que Solvia, filial immobiliària de Banc Sabadell, seguirà gestionant els serveis d'aquests actius immobiliaris un cop finalitzada l'operació.

L'operació queda pendent de les corresponents autoritzacions i, un cop finalitzada, l'entitat presidida per Josep Oliu podrà desconsolidar el valor d'aquests actius del balanç del grup Banc Sabadell.

Més informació
CaixaBank ven el 80% del seu negoci immobiliari a Lone Star
Banc Sabadell guanya 801,5 milions d'euros el 2017, un 12,8% més
Banc Sabadell ven la seva plataforma de gestió hotelera
Avui et destaquem
El més llegit