El Banc Santander decideix no nomenar Andrea Orcel conseller delegat

L'entitat afirma que seria "inacceptable" assumir el cost de compensar-lo pels diners que perdria en abandonar el grup on treballa

Andrea Orcel, Ana Botín i José Antonio Álvarez | EP Andrea Orcel, Ana Botín i José Antonio Álvarez | EP

El consell d'administració de Banc Santander ha acordat fer marxa enrere en el nomenament d'Andrea Orcel com a nou conseller delegat de l'entitat. Orcel havia de substituir José Antonio Álvarez, segons havia decidit prèviament el mateix consell el 25 de setembre, a partir de l'inici del 2019. Álvarez passava a ser president de Santander España en substitució de Rodrigo Echenique, però ara mantindrà el càrrec de conseller delegat.

Més info: Ball de cadires a la cúpula del Banc Santander

Al seu torn, Echenique continuarà exercint la presidència fins que se li designi un successor. Orcel és actualment membre del comitè executiu d'UBS Group i ha treballat durant uns 20 anys estretament amb el banc. El consell d'administració de Santander ha al·legat motius econòmics per justificar la decisió.

El setembre passat el consell d'administració va acordar la retribució futura anual que rebria Orcel, tot i que aleshores "no era possible anticipar el cost final" d'abonar les retribucions diferides que se li havien assignat al càrrec anterior i que hauria perdut en abandonar-lo, segons indica l'entitat.

Es va fer, doncs, un càlcul "raonable" del cost. En els darrers mesos, afegeix Santander, s'han mantingut converses relatives als termes de la sortida d'Orcel d'UBS Group, i "ha quedat clar" que el cost de compensar-lo per la retribució diferida al llarg de set anys i altres beneficis que li corresponien pel lloc anterior seria "una xifra significativament major a la prevista inicialment".

Per això, el consell d'administració considera que seria "inacceptable" fer front al cost de contractar Orcel, "tot i el seu nivell i trajectòria", i ha decidit que "no seria adequat seguir endavant" amb el nomenament.

Més informació
El Santander s'adjudica el banc portuguès Banif per 150 MEUR 
El Banc Santander dispara els beneficis un 32%
Ana Patrícia Botín, nova presidenta del Banc Santander
Avui et destaquem
El més llegit