Brasil i Espanya impulsen el benefici del Banc Santander

L’entitat registra uns guanys de 7.810 milions d’euros el 2018, un 18% més

La presidenta del grup Santander Ana Patricia Botín | ACN La presidenta del grup Santander Ana Patricia Botín | ACN

El Banc Santander ha registrat un benefici atribuït de 7.810 milions d’euros el 2018, la qual cosa suposa un increment del 18% respecte a l’any anterior (+32% en euros constants). Aquests resultats s’expliquen per l’increment d’ingressos de clients en diversos mercats, com Brasil, Espanya, Mèxic i els Estats Units.

A més, les millores de la qualitat creditícia han compensat l’impacte de la depreciació d’algunes divises enfront de l’euro, com el peso argentí. El benefici ordinari s’ha incrementat un 18% en euros constants, fins als 8.064 milions d’euros.

Més info: La integració del Popular modera els guanys del Santander

Durant el 2018, Europa ha contribuït un 52% en el resultat del grup i Amèrica, un 48%. Brasil ha estat el país que més ha aportat als resultats de l’entitat bancària, amb un 26% del benefici ordinari, seguit d’Espanya, amb un 17%, i el Regne Unit i Santander consumer Finance (SCF), amb un 13% en ambdós casos.

En concret, el benefici atribuït a Espanya s’ha situat en 1.458 milions d’euros, un 28% més. I és que la integració del Popular ha vingut acompanyada d’un creixement dels ingressos d’un 15% interanual.

Pel que fa al quart trimestre de l’any, el benefici atribuït ha assolit els 2.068 milions d’euros, un 34% més que durant el mateix període del 2017. El benefici abans d’impostos entre setembre i desembre ha augmentat un 12% en euros constants.

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, ha afirmat que el 2018 ha estat un any “excel·lent” per al grup, que ha completat “amb èxit” el seu pla estratègic a tres anys. Segons ha explicat Botín, Llatinoamèrica segueix sent el motor principal de creixement del grup, mentre que a Espanya la integració del Banc Popular avança més ràpid del previst.

Més informació
Els accionistes del Santander rebran una acció nova per cada 123 antigues
Ball de cadires a la cúpula del Banc Santander
Avui et destaquem
El més llegit