Els bancs responen a l’aturada de país

El Banc Sabadell i CaixaBank asseguren que protegiran els interessos dels seus clients

Seu de Banc Sabadell a Barcelona Seu de Banc Sabadell a Barcelona

Els dos bancs que més cauen a l’Ibex 35el Sabadell i CaixaBank, reaccionen després del referèndum de l’1 d’octubre i de l'aturada de país d’aquest dimarts assegurant que protegiran els interessos dels seus clients.

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha assegurat que, "davant de la situació política que viu Espanya, l’entitat financera compta amb els instruments adequats en el marc de la Unió Europea i del sistema de supervisió bancari europeu per protegir els interessos dels seus clients".

Oliu també ha incidit en què les decisions operatives del Sabadell es prendran seguint sempre criteris comercials per potenciar el creixement del banc en el seu mercat principal, l’espanyol, que representa el 70% de la seva activitat, mentre que Catalunya representa el 15% del seu negoci.

D’altra banda, CaixaBank ha enviat un comunicat intern als seus treballadors en el qual informa que “l’únic objectiu que persegueix l’entitat és protegir en tot moment els interessos dels clients, accionistes i empleats, tot garantint la integritat dels dipòsits”, segons han explicat fonts de CaixaBank a VIA Empresa.

A més, el comunicat també apunta que no hi ha fuga de dipòsits a l’entitat, s’està creixent en estalvi i que el banc va registrar un saldo positiu en les subscripcions netes a productes d’estalvi a mitjà i llarg termini de 652 milions d’euros el mes de setembre.

Missatge de tranquil·litat del ministre d'Economia

El ministre d’Economia, Luís de Guindos, ha llançat també un missatge de tranquil·litat sobre els efectes que pugui tenir el conflicte de Catalunya en l’estabilitat financera. Segons el ministre, els clients dels bancs catalans “no han de témer res”, ja que els bancs catalans “són entitats sòlides”.

Més informació
La vaga general colpeja l'Ibex 35
Les deu plagues de la independència
Cómplices i detractors d'una "aturada de país"
Avui et destaquem
El més llegit