Barcelona Activa tanca l'any amb 600 nous projectes empresarials

La xifra de societats constituïdes suposa un augment del 30% respecte del 2017

El 43% de les noves iniciatives nascudes a Barcelona estan liderades per dones | iStock El 43% de les noves iniciatives nascudes a Barcelona estan liderades per dones | iStock

Creix el nombre d'empreses que es constitueixen a Barcelona Activa. Segons les dades del Servei de Constitució d’Empreses de l’Oficina d’Atenció a les Empreses, fins al mes de novembre 572 nous projectes es van estrenar a l'empresa de promoció econòmica de la capital catalana, especialment en el sector del comerç, un 15% del total; la producció creativa, 14%; i els serveis a les empreses, 11%. Tenint en compte aquestes xifres Barcelona Activa preveu tancar el 2018 amb més de 600 constitucions, un 30% més que el 2017. Pel que fa a la forma jurídica d’aquestes noves creacions, han augmentat lleugerament les societats limitades, en un 3%, i les persones autònomes, en un 44%. A més a més, el 43% de les persones promotores són dones.

En aquest sentit, el tinent d'alcalde, Gerardo Pizarello ha destacat el paper de l'Ajuntament que, després d'un any difícil per a l'economia de la ciutat, ha "ajudat a les empreses de Barcelona", aconseguint que el 2018 neixin 600 noves companyies en "sectors estratègics”. "Això demostra que, quan l’administració intervé per ajudar el seu teixit productiu, l’economia creix i l’economia innova”, ha afegit.

L’Oficina d’Atenció a les Empreses s’encarrega, entre altres objectius, a facilitar la constitució formal d’empreses a través de la plataforma telemàtica CIRCE i el Punt d’Activació Econòmica del Ministeri, que posa en contacte tots els organismes competents, de manera que les altes de persones autònomes es realitzen de forma immediata i de les Societats Limitades en menys d’una setmana. En els últims 10 anys, aquesta oficina ha donat suport a la constitució de més de 3.500 empreses.

Més informació
Barcelona ajuda a la inserció laboral de 959 persones
'Idees Madures' atén 700 persones en 10 anys
El què no s’explica del treball saludable
Avui et destaquem
El més llegit