La Cambra de Barcelona impulsa un 'hub' per a empreses a l'edifici de la Diagonal

L'entitat oferirà 5.000 metres quadrats d'espais compartits

Exterior de la Cambra de Barcelona | Cedida Exterior de la Cambra de Barcelona | Cedida

La Cambra de Comerç de Barcelona ha activat el Hub Cambra, un projecte que vol promoure el creixement, el progrés i el dinamisme empresarial des de les oficines de la Diagonal. Un espai que ha estat sotmès a una profunda transformació, en els darrers mesos, per dedicar més de 5.000 metres quadrats a espais de treball compartit. Un altre dels eixos estratègics d’aquesta iniciativa és facilitar l’accés a serveis d’internacionalització, innovació, finançament, estudis de viabilitat tecnològica i fòrums d’inversió. 

Concretament, les noves àrees de la Cambra tindran 15 sales de videoconferències individuals, 16 sales de reunions i 8 sales per a esdeveniments. L’edifici del centre de Barcelona també estarà adaptat a les noves formes de mobilitat sostenible que s’obren pas cada cop més als entorns urbans i tindrà un aparcament per a patinets i bicicletes plegables. Així mateix, promourà l’eficiència energètica, el reciclatge i el mínim consum de paper. En paral·lel, Attico Workspaces, la divisió d'espais flexibles pertanyent al grup Aticco, va anunciar l'obertura d'un nou edifici de coworking al districte de l'Eixample (Bailén, 105) amb una superfície de 4.325 metres quadrats: Aticco Bailén. Amb aquest nou espai, la firma arriba als 37.000 metres quadrats d’espais de coworking, sumant totes les localitzacions a Barcelona i Madrid.

L'edifici, ubicat a la Dreta de l'Eixample, és propietat de Mutual Mèdica i l'operació ha estat assessorada per la immobiliària Forcadell. Amb aquest nou espai, la firma arriba als 37.000 metres quadrats d’espais de coworking, sumant totes les localitzacions de Barcelona i Madrid. El nou espai estarà operatiu l'1 de setembre de 2023. Les seves instal·lacions tenen dues terrasses, gimnàs, auditori, sales de formacions i cantina, a més d'espais de treball, despatxos privats, oficines corporatives, sales de reunions, espais de descans, i pàrquing per a cotxes elèctrics, motos, bicicletes i patinets. "Amb aquesta nova obertura augmentem la nostra oferta al barri de l'Eixample amb espais de treball i instal·lacions idònies per treure profit dels nous models de treball i impulsar el creixement de la nostra comunitat, i Aticco Bailén es convertirà en el nou flagship d'Aticco”, explica Gabriel Espín, CEO d'Aticco. Segons dades de les diferents consultores immobiliàries, la demanda de coworking i espais de treball compartit continua augmentant a Barcelona i Madrid, i encara queda molt recorregut per assolir el percentatge d'aquests espais en altres capitals econòmiques europees.

Més informació
Línia "antipolítica" a la candidatura de Santacreu de la Cambra de Barcelona
Comença la disputa a la Cambra de Barcelona: 112 empreses per a 52 vocalies
La Cambra de la Propietat Urbana nega que Barcelona tingui un mercat d’habitatge tens
Avui et destaquem
El més llegit