El BBVA ofereix al Sabadell una prima del 30% per acció i proposa una doble seu corporativa

En la proposta de fusió amb el Banc Sabadell, el BBVA garanteix el seu "compromís total amb Catalunya"

La seu del BBVA | ACN La seu del BBVA | ACN

Última hora en la negociació de fusió del BBVA amb el Banc Sabadell: el BBVA va fer arribar al Sabadell una carta que l’entitat basca ha fet pública aquest dimecres per defensar que la proposta és “molt atractiva per als accionistes”. En aquesta carta, el BBVA ofereix una acció de nova emissió del banc per cada 4,83 accions de les del Banc Sabadell si tira endavant la fusió entre les dues entitats, el que suposaria una prima del 30% respecte al valor de tancament del 29 d’abril.

El BBVA ofereix una acció de nova emissió del banc per cada 4,83 accions de les del Banc Sabadell

La nova entitat es convertiria en una de les més grans i més sòlides a Europa, amb uns actius totals per sobre del bilió d’euros i més de 100 milions de clients al món”, afirma el BBVA. A més, considera que es convertiria “en el primer banc per capitalització borsàtil de la zona euro”. 

Més info: La fusió de BBVA i Banc Sabadell: presa de control o una fusió entre iguals?

Pel que fa a la integració, el BBVA es compromet a “preservar el millor talent i la cultura d’ambdues entitats”, formant un comitè d’integració amb representants de les dues empreses i evitant “mesures traumàtiques o que afectin singularment als treballadors”. En aquest sentit, i en referència als òrgans socials, es proposa “la integració al consell d’administració, com a consellers no executius, de tres membres de l’actual consell d’administració del Banc Sabadell, escollits de mutu acord i amb un d’ells ocupant una vicepresidència”. També proposa tenir una doble seu corporativa, mantenint la seu de Sant Cugat i el “compromís total amb Catalunya”. El banc diu que mantindria la marca Sabadell amb la del BBVA a les zones on pugui tenir “un interès comercial rellevant”.

Segons el BBVA, les dues entitats tenen un “encaix estratègic” i “complementarietat”. “La presència de Banc Sabadell al Regne Unit se sumaria a l’escala global del BBVA i el seu lideratge a Mèxic, Turquia i l’Amèrica del Sud”, afirma el banc. En concret, el BBVA estima que s’amplificaria la capacitat de la nova entitat de facilitar crèdit fins als 5.000 milions d’euros addicionals a l’any, i el nou banc seria “més fort i rendible”. 

Més informació
El BBVA estudia de nou una fusió amb el Banc Sabadell
El BBVA guanya 2.200 milions el primer trimestre del 2024, un 19,1% més que fa un any
Banc Sabadell, a l'alça: puja un 50,4% els beneficis en un any i guanya 308 milions en tres mesos
Avui et destaquem
El més llegit