BBVA redueix un 15% els seus beneficis fins al setembre

El banc atribueix la davallada dels guanys a les plusvàlues de la venda del negoci a Xile que va obtenir l'any passat

El logo de BBVA, que ha obtingut uns beneficis inferiors fins al setembre, en una imatge d'arxiu | Europa Press El logo de BBVA, que ha obtingut uns beneficis inferiors fins al setembre, en una imatge d'arxiu | Europa Press

BBVA ha obtingut uns beneficis de 3.776 milions d'euros entre gener i setembre. Aquesta xifra és un 15,2% inferior a la que va registrar en el mateix període de l'any passat. El gegant bancari ho atribueix a les plusvàlues que va obtenir al 2018 per la venda del seu negoci a Xile i també als ingressos de la franquícia abans de vendre-la. Junts, van superar els 630 milions d'euros. 

Segons ha anunciat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), excloent el negoci de Xile, el benefici obtingut seria un 1,2% superior als de fa un any. Durant el tercer trimestre de l'any, BBVA ha guanyat 1.225 milions d'euros, un 6,1% més que durant els mateixos mesos de l'exercici passat una vegada exclosos els ingressos i plusvàlues de Xile. Aquest increment s'explica pel "bon comportament de les comissions i, sobretot, la millor evolució dels resultats d'operacions financeres (ROF)", segons el mateix banc. 

Més info: El BBVA guanya 4.323 milions d'euros fins al setembre malgrat Turquia i Argentina

El marge brut ha estat de 18.124 milions d'euros, fet que representa un augment del 3,8% en comparació a l'any anterior, i el net s'ha situat en 9.304 milions. El marge d'interessos dels nou primers mesos de l'any, per la seva banda, ha estat de 13.474 milions d'euros (+5,2%), amb uns ingressos per comissions netes de 3.743 milions. El resultat atribuït pel negoci a Espanya és de 1.064 milions, un 2,5% menys, i els mercats que millor comportament han tingut han estat Mèxic, Amèrica del Sud i Turquia. 

La posició de capital amb CET1 fully-loaded és de l'11,56%, mentre que els indicadors de risc inclouen una taxa de cobertura del 75%, un cost del risc de l'1,01% i una taxa de morositat del 3,9%.

Més informació
Els beneficis del BBVA no arriben als del primer semestre del 2018
El BBVA, víctima col·lateral de la crisi econòmica turca
Onur Genç, nou conseller delegat del BBVA
Avui et destaquem
El més llegit