El BBVA guanya 4.323 milions d'euros fins al setembre malgrat Turquia i Argentina

L'entitat basca obté un benefici un 25,3% superior durant els nou primers mesos d'aquest any

Carlos Torres Vila, conseller delegat del BBVA Carlos Torres Vila, conseller delegat del BBVA

El BBVA ha obtingut un resultat atribuït de 4.323 milions d'euros en els primers nou mesos d'aquest any, la qual cosa suposa un increment del 25,3% respecte al mateix període de l'any anterior (+43% a tipus de canvi constants), segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'entitat financera es marca aquests resultats tot i les turbulències a Turquia i Argentina.

Més info: El BBVA, víctima col·lateral de la crisi econòmica turca

El grup ha atribuït aquest resultat a l'impuls dels ingressos recurrents, la contenció de les despeses, els menors sanejaments i les plusvàlues de la venda de BBVA Xile, per import de 633 milions d'euros.

En el tercer trimestre, BBVA ha guanyat 1.674 milions d'euros, cosa que es tradueix en un augment del 46,4% interanual, o bé del 70,5% a tipus de canvi constants. A més de les plusvàlues per la venda de la participació de BBVA Xile, el resultat atribuït del tercer trimestre recull l'impacte negatiu, de 190 milions d'euros, derivat de la comptabilització de la hiperinflació a Argentina.

"Els resultats del tercer trimestre són una mostra de la fortalesa del model de negoci i de la diversificació del Grup BBVA", ha ressaltat el conseller delegat de BBVA, Carlos Torres Vila.

"Malgrat les dificultats a Turquia i Argentina, avui presentem uns resultats que posen de manifest la fortalesa del nostre model de negoci i la diversificació geogràfica. Als resultats, se sumen els avanços en la transformació del banc, una folgada posició de capital i la solidesa dels nostres indicadors de risc", ha afegit.

El marge d'interessos ha aconseguit 12.899 milions d'euros en els nou primers mesos de 2018 (-2,3% interanual, +10,2% a tipus de canvi constants) i els ingressos per comissions van ser de 3.653 milions (-1,4% interanual, +9,4% a tipus de canvi constants).

La suma d'ambdues línies -els ingressos recurrents- es s'ha situat en 16.553 milions (-2,1% interanual, +10,1% a tipus de canvi constants), la qual cosa ha impulsat el marge brut fins a 17.596 milions (-6,9% interanual, +4,3% a tipus de canvi constants).

Les despeses d'explotació entre gener i setembre van decréixer un 7,1% gràcies a la disciplina de costos implantada. Si s'exclou l'efecte del tipus de canvi, van registrar un increment del 2,7%.

El ràtio d'eficiència s'ha situat en el 49,6%, 52 punts bàsics per sota de la dada de 2017, a tipus de canvi constants. El bon comportament dels ingressos recurrents i la contenció de les despeses d'explotació expliquen, segons el banc, que el marge net aconseguís 8.875 milions (-6,8% amb l'efecte de les divises i +5,8% interanual a tipus de canvi constants).

Més informació
Aznar Jr. ja controla el negoci immobiliari del BBVA, Santander, Sabadell i Bankia
Carlos Torres substituirà Francisco González a la presidència del BBVA
Avui et destaquem
El més llegit