Blue Ocean Nutrition o com encapsular aigua de mar

L’emprenedora Mayte Corbinos crea una línia de complements alimentaris que ajuda al sistema immunitari

Mayte Corbonos, CEO de Blue Ocean Nutrition | Cedida Mayte Corbonos, CEO de Blue Ocean Nutrition | Cedida

La barcelonina Mayte Corbinos ha tingut una trajectòria professional brillant a diverses multinacionals, des dels Estats Units fins als Emirats Àrabs. El 2019, un cop instal·lada a Catalunya, va néixer el projecte dels seus somnis: Blue Ocean Nutrition. Però, tot va començar amb una mala notícia.

Corbinos explica a VIA Empresa que li van diagnosticar Epstein-Barr, un virus  relacionat amb l’aparició de l'esclerosi múltiple. És a dir, "s'instal·la al cos i no el pots treure", apunta l'emprenedora. No obstant això, Corbinos no tenia cap símptoma i els metges ho van trobar estrany, ja que "hauria d'estar molt cansada i amb molt malestar". Li van repetir les proves i va tornar a sortir que tenia el virus.

Posteriorment, els experts li van demanar si s'estava prenent alguna medicina que no els hagués notificat i ella els va respondre que "aigua de mar" cada dia. I aquí va començar tot. “Pels que ho desconeixen, l'aigua de mar té tots els elements de la taula periòdica de forma biodisponible i molts estudis confirmen els beneficis que té en el nostre organisme. I el més important: pot combatre els símptomes del virus”, apunta l’empresària.

Corbinos: "L'aigua de mar té molts beneficis pel nostre organisme i pot combatre els símptomes del virus Epstein-Barr"

Poc temps després, es va posar en contacte amb el Dr. Zoser Salama, que és un bioquímic alemany amb més de 40 anys d'experiència en la formulació de medicaments relacionats amb l'Alzheimer, l'oncologia, la nanotecnologia i amb més de 20 patents comercials al seu nom. A través de l'artesania i la innovació de la reserva natural de la Camargue a França, van extreure aigua cristal·lina i neta, amb la posterior reducció de sodi. I van treure al mercat com a socis els primers productes en format de càpsula vegetal, a més de contribuir a l'economia blava. Aquest fet permetia maximitzar els beneficis que ens aporta el mar des del laboratori que té a Mataró. El capital inicial, que va ser propi, era de 120.000 euros.

El producte està a la venda a l’Estat espanyol des del començament del 2020 a través de farmàcies, la plataforma de comerç electrònic Amazon i la web d'Amar81. Per a finals d'aquest any, l’emprenedora té previst fer el salt a Alemanya, on es troba Salam, i als Estats Units, per ser la segona casa d'aquesta emprenedora amb nacionalitat nord-americana.

Premis i notorietat

Blue Ocean Nutrition va ser seleccionada com la companyia biotecnològica més ben valorada per la Generalitat de Catalunya el 2021 i va ser subvencionada amb 35.000 euros com a ajuda a dones emprenedores del sector TIC. En l’actualitat, Corbinos forma part del grup de 30 emprenedores premiades amb una beca per formar-se a l'Academy for Women Entrepreneurs, en el marc d'una col·laboració entre la patronal Foment del Treball i el consolat americà a Barcelona i algunes empreses del sector tecnològic.

Avui et destaquem
El més llegit