Bon Preu invertirà més de 200 MEUR a Catalunya

L'empresa preveu contruir un centre logístic a Montblanc a partir de 2023

Un supermercat de Bon Preu | EP Un supermercat de Bon Preu | EP

Bon Preu construirà un nou centre logístic a Montblanc (Conca de Barberà) per valor de 204 milions d'euros. Serà el segon centre d'aquestes característiques que l'empresa catalana tindrà al territori i es preveu que les obres s'iniciïn l'abril de 2023. D'entrada, Bon Preu espera donar feina a 300 persones i invertir 97,8 milions d'euros, mentre que en els pròxims deu anys la companyia preveu augmentar aquestes xifres i crear 900 llocs de treball. L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha recalcat la importància d'aquesta inversió per tal de lluitar contra el despoblament a la comarca.

Més info: Les 10 empreses de Barcelona que més diners generen

La futura central logística de Bon Preu a Montblanc planteja dos magatzems, un de secs i l'altre per a productes frescos, i la construcció es calcula que durarà uns dos anys. Es preveu que el magatzem de secs ocupi 26.500 metres quadrats, ampliables a 55.900. Mentre que el de frescos està inicialment previst en 12.600 metres quadrats per créixer fins als gairebé 40.000 en els següents anys. Per tot plegat, la inversió serà de 204 milions d'euros, es calcula que la construcció donarà feina a 1.350 persones al marge dels 300 llocs de feina directes que requeriran els magatzems tot just es posin en marxa. L'empresa també vol triplicar la plantilla al llarg de la pròxima dècada i tenir 900 treballadors de diferents perfils.

La inversió serà de 204 milions d'euros, es calcula que la construcció donarà feina a 1.350 persones al marge dels 300 llocs de feina directes que requeriran els magatzems

Un emplaçament estratègic

El director general, Joan Font, ha destacat que el municipi és un emplaçament “òptim” per millorar la logística tant a la zona de Ponent com a les Terres de l’Ebre. Font també ha destacat que l’obertura del Coll de l’Illa ajudarà a ser “més eficients” si es compleixen els terminis de les obres.

La de Montblanc serà la segona ciutat logística de Bon Preu juntament amb la que es troba als Hostalets de Balenyà (Osona). L’empresa pretén així consolidar la seva expansió comercial a Catalunya.

Més informació
Bon Preu factura un 9,7% més, fins als 1.782 MEUR
La gran inversió de Bon Preu al Montblanc
Avui et destaquem
El més llegit