Borges porta els fruits secs a la Borsa

La companyia entrarà al Mercat Continu el pròxim 24 de juliol amb accions amb un valor nominal de 3,01 euros

Fruits secs de Borges Fruits secs de Borges

Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN), dedicada a l’agricultura, el processament i el comerç B2B de fruita seca i fruites dessecades, entrarà a la Borsa el pròxim dilluns 24 de juliol. Així ha informat la companyia després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) hagi signat l’admissió a negociació de les accions de l’empresa.

La nova BAIN, que és producte de la fusió entre Borges i Borges Agricultural & Industrial Nuts, culmina el procés per fer el salt al Mercat Continu 17 mesos després de la integració a BAIN de totes les empreses i activitats relacionades amb el negoci de la fruita seca, que va tenir lloc el febrer del 2016.

Actualment, el capital social de Borges està fixat en 9.950.397,80 euros, representat per 3.305.780 accions de 3,01 euros de valor nominal cadascuna.

El conseller delegat de BAIN, David Prats, ha destacat que l'operació suposa "un pas de gegant" per potenciar la internacionalització de la companyia i el desenvolupament del projecte agrícola, alhora que es dota de més liquiditat a l'acció.

BAIN, amb clients a 54 països i amb una plantilla mitjana de 400 treballadors, ha registrat una facturació de 107,6 milions d'euros i un Ebitda de 4,8 milions en el primer semestre de l'exercici 2016-2017. La facturació total de l'exercici anterior ha estat de 206,5 milions d'euros, mentre que l'Ebitda ha estat de 6,6 milions.

Noves hectàrees

La companyia vol arribar a sumar 2.500 noves hectàrees al sud d’Espanya i Portugal a les 1.282 que ja conrea. Aquestes noves hectàrees es destinaran al cultiu d’ametllers amb l’objectiu de capturar tot el marge de la cadena de valor.

A més, BAIN també ha tancat contractes de compra i lloguer pel 46% d’aquestes 2.500 hectàrees addicionals, amb la qual cosa amb les noves incorporacions BAIN passa a gestionar 2.438 hectàrees situades a Espanya, Portugal i els Estats Units dedicades a la producció nous, festucs i ametlles.

Més informació
Les ametlles de Borges van a Borsa
Borges, experts a menjar-se el món
La  fruita seca de Borges saltarà a Borsa l'1 d'abril
Avui et destaquem
El més llegit