La britànica Stenn s'instala a Barcelona i crearà 25 llocs de treball

L'empresa de finançament 'online' ubica a la capital catalana el seu primer 'hub' tecnològic internacional

Stenn crearà el seu 'hub' tecnològic a Barcelona | cedida Stenn crearà el seu 'hub' tecnològic a Barcelona | cedida

El teixit empresarial català té un nou membre. La companyia britànica Stenn s'ha establert a Barcelona i ha creat el seu primer hub tecnològic i d'innovació fora d'Anglaterra. La firma està especialitzada en el sector del finançament online a empreses que es dediquen al negoci internacional, l’e-commerce i els serveis digitals, i ha obert una oficina amb 25 llocs de treball que preveu augmentar la seva capacitat durant els pròxims mesos.

Stenn es troba en plena expansió internacional. Tot i néixer l'any 2015, ja han aconseguit finançar clients per valor de 18.000 milions d’euros per tot el món. Ara, han triat la capital catalana com a punt estratègic per desenvolupar el seu pla d'acció. El Govern ha donat suport a la companyia britànica a través d'Acció, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. Gràcies a les oficines d'aquest organisme a Londres s'ha pogut seguir el procés en tot moment, amb la supervisió de l'oficina central de Barcelona.

Stenn ha aconseguit finançar clients per valor de més de 18.000 milions d'euros en només nou anys de vida

El responsable de producte i tecnologia de Stenn, Bilal Bajwa, ha assegurat que Catalunya és "un territori ideal" per situar el seu hub internacional, donada "la capacitat que té d'atraure talent d'arreu del món, l’alta qualitat de les infraestructures per a desenvolupar negocis i per la mentalitat dels seus habitants i les administracions”. Per Bajwa, “el hub de Barcelona mostra el compromís de la companyia amb el desenvolupament d’una tecnologia pionera que permeti oferir un millor producte i servei als nostres clients”. En concret, les oficines de la ciutat comtal serviran per desenvolupar el software i la tecnologia que Stenn utilitza en el seu model de negoci. Per això, el personal contractat està especialitzat en enginyeria, seguretat digital i disseny.

Més info: Què necessita de veritat Barcelona per consolidar-se com a hub tecnològic i emprenedor?

La connexió Catalunya-Regne Unit, una de les més repetides

El Regne Unit és un dels països amb més representació al teixit empresarial internacional català. De fet, segons el Directori de filials estrangeres establertes a Catalunya l'any 2023, aquest país és el tercer amb més companyies del sector tecnològic al territori (13%). D’aquestes, la majoria (55,6%) operen en l’àmbit de les TIC i l’electrònica. Segons l’informe d’Acció, pel que fa al conjunt de filials internacionals, les britàniques són les quartes amb més presència, amb 936 en total.

Més informació
Les 10 empreses de Barcelona capital que més diners generen
El poder de la metròpolis de Barcelona: 55% del PIB, 110.214 empreses i atracció d’inversió
La Cambra de Barcelona impulsa un 'hub' per a empreses a l'edifici de la Diagonal
Avui et destaquem
El més llegit