CaixaBank i el BEI uneixen forces contra el canvi climàtic

L'entitat llança una línia d'eco-crèdits per finançar projectes per mitigar el canvi climàtic

CaixaBank a Barcelona CaixaBank a Barcelona

CaixaBank i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) uneixen forces pel bé del clima. L'entitat ha anunciat que llança una nova línia d'eco-crèdits, de fins a 30 milions d'euros, a través del programa d'Acció Climàtica del BEI. Aquesta àrea de finançament beneficiarà autònoms, pimes, midcaps i entitats del sector públic (sent la primera vegada que CaixaBank dedica fons del BEI a projectes de particulars), amb l'objectiu facilitar la posada en marxa d'inversions destinades a la mitigació del canvi climàtic.

A més, el BEI i CaixaBank han signat una segona operació de 35 milions d'euros destinada a finançar el Projecte Eòlic Goya, que contribuirà a la construcció de nou parcs eòlics a l'Aragó amb una capacitat instal·lada total de 303 MW. El BEI participa en el finançament d'aquest projecte amb un altre préstec de 50 milions d'euros atorgat el 2018 a la companyia espanyola Forestalia Renovables sota el marc del Pla d'Inversions per a Europa.

En total, gràcies al suport del BEI, CaixaBank podrà dedicar en total 65 milions d'euros per donar suport a projectes respectuosos amb el clima i que fomentin l'ús de les energies renovables o que contribueixin a la rehabilitació d'edificis i a l'adquisició de vehicles elèctrics o híbrids.

El BEI és el banc de la Unió Europea i els accionistes de la qual són els seus Estats membres. Facilita finançament a llarg termini a projectes d'inversió viables amb la finalitat de contribuir a l'assoliment dels objectius de la política de la UE, amb especial dedicació al problema del canvi climàtic, que ha focalitzat el 29% de la seva activitat durant el 2018.

Per la seva banda, CaixaBank ha estat inclosa, entre les entitats líders de la Climate List de CDP i al Dow Jones Sustainability Index (DJSI). A més, forma part de la directiva de Grup Espanyol de Creixement Verd; de la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient; i el Clúster del Canvi Climàtic de Forética.

Més informació
CaixaBank, objectiu Portugal
CaixaBank guanya 1.985 milions d'euros, un 17,8% més
Caixabank col·loca 1.000 milions d'euros en la seva primera emissió de bons del 2019
Avui et destaquem
El més llegit