CaixaBank entrega el premi 'Dona Professional Autònoma'

La guanyadora, Elena Moreno, és la fundadora de Saygom, una empresa especialitzada en automatització, robotització i digitalització industrial

Exterior de la seu de CaixaBank a Barcelona | ACN Exterior de la seu de CaixaBank a Barcelona | ACN

Elena Moreno és la guanyadora de la tercera edició del premi Dona Professional Autònoma de CaixaBank. La dirigent navarresa és la fundadora de Saygom, una empresa d'automatització, robotització i digitalització industrial que ofereix solucions a mida per millorar l'eficiència, la qualitat i la seguretat laboral dels processos productius en la indústria manufacturera. Moreno ha obtingut una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal i es beneficiarà d'una campanya de promoció de la seva marca a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

El jurat de CaixaBank, integrat per directius de l’entitat i experts independents, ha valorat el grau de desenvolupament i èxit del negoci de Saygom, la innovació aplicada, l'impacte en la creació d'ocupació i els aspectes mediambientals i de sostenibilitat, entre altres. Enginyera industrial per la Universidad de Navarra, Moreno forma part del comitè financer del Col·legi Oficial d'Enginyers i de la Fundació Industrial Navarra. Des de l’any 2015, Saygom dissenya en 3D la nova màquina, projecta la part elèctrica, pneumàtica i hidràulica, escomet la seva fabricació en el taller de la mateixa empresa i es programa i posa a punt. La firma, a més, realitza el manteniment i reformes de màquines ja existents. Actualment, CaixaBank té una quota de mercat del 44% dins del món dels autònoms amb 1,47 milions de clients.

En un altre ordre, durant els primers sis mesos de l'any, CaixaBank ha mobilitzat un total de 1.700 milions d’euros en crèdits a hotels i allotjaments turístics. Aquesta xifra s’ha destinat, principalment a la compra d’actius, reformes d’instal·lacions, projectes d’innovació i accions de posicionament. Entre els mesos de gener i juny s’han dut a terme 1.300 operacions repartides per Catalunya, les Illes Balears, la Comunidad de Madrid, Canàries i Andalusia. La divisió turística de CaixaBank compta amb una xarxa de 12.000 clients i una cartera de crèdits de 8.400 milions d’euros. En l'àmbit tècnic, el departament és gestionat per un equip de 30 professionals especialitzats en el mercat hoteler i la col·laboració dels més de 2.200 gestors d’assessorament empresarial. En paral·lel, el món turístic també forma part del pla estratègic 2022-2024, on CaixaBank mobilitza 64.000 milions per facilitar la transició sostenible de les empreses i el conjunt de la societat.

Més informació
CaixaBank mobilitza 1.700 MEUR pel sector hoteler
CaixaBank registra un benefici de 2.137 MEUR
CaixaBank detecta una desacceleració del mercat immobiliari
Avui et destaquem
El més llegit