CaixaBank preveu tenir enllestit el tancament d'oficines el 2020

L'entitat financera també accelera la creació de les 'store' i en tindrà 600 el proper any

Una de les noves oficines de Caixabank | ACN Una de les noves oficines de Caixabank | ACN

CaixaBank ha avançat un any la previsió de tancament d'oficines i preveu tenir el procés enllestit el 2020, segons la presentació realitzada pel conseller delegat del banc, Gonzalo Gortázar, a Londres. El pla estratègic contemplava el tancament de 800 oficines i, segons la presentació d'aquest dimecres, el 2020 i no el 2021 s'hauran assolit les 3.640 finals previstes. El juny d'aquest any, l'entitat financera comptava amb 4.219 oficines. D'altra banda, també ha accelerat el procés de creació de 600 oficines store, que preveu tenir finalitzat el juny del 2020 i no un any més tard com preveia inicialment.

En la presentació d'aquest passat dimarts, CaixaBank també ha revelat que a principis d'agost d'enguany ja hi havia unes 2.000 baixes voluntàries en el marc de l'ERO, el que implicarà un estalvi de 200 milions d'euros a partir del 2020.

D'altra banda, l'entitat ha anunciat un replantejament "gradual" del cost dels dipòsits per a grans institucions i, per tant, la possibilitat de cobrar comissions per aquests dipòsits. El banc ha revelat que té 59 milions d'euros en dipòsits majoristes, el 67% dels quals tenen poca transaccionabilitat i és per aquest darrer col·lectiu que obre la porta a replantejar-se el cost, com ja fa amb institucions finances i algunes grans companyies. 

En aquest sentit, l'entitat defensa que les noves mesures del Banc Central Europeu suposen "un estímul addicional per reduir el cost de l'excés de liquiditat".

Més informació
CaixaBank, a les Nacions Unides
CaixaBank vol aplicar la quàntica a les finances
CaixaBank llança les seves primeres targetes biodegradables
Avui et destaquem
El més llegit