La Cambra es desvincula de la Trobada d'Economia de S'Agaró

La cita comptarà amb la participació de Calviño i Borrell però sense el president de l'ens cameral

Joan Canadell és el president de la Cambra de Comerç de Barcelona | ACN Joan Canadell és el president de la Cambra de Comerç de Barcelona | ACN

La Cambra de Comerç de Barcelona s'ha desvinculat de l'organització de la XXIV Trobada d'Economia a S'Agaró, que se celebrarà el 29 i 30 de novembre al Baix Empordà. La Cambra, que en les anteriors edicions co-organitzava les jornades amb la Fundació Internacional Olaf Palme, està replantejant tots els seus patrocinis i activitats des del canvi de presidència, que ara ocupa Joan Canadell, segons han explicat fonts de l'ens a l'ACN. La desvinculació de l'organització de les jornades de S'Agaró s'emmarcaria en aquest context de replantejament global, que també inclou la suspensió, per ara, dels Dinars Cambra que organitzava l'ens.

Més info: Els 15 manaments de la Cambra per a la independència econòmica

Amb tot, des de la Cambra apunten que s'ha ajudat a la Trobada d'Economia de S'Agaró en temes "puntuals" de l'edició d'enguany i que la vicepresidenta Mònica Roca hi participarà. Entre els convidats d'aquest any a les jornades hi ha la ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño, o el ministre d'Exteriors en funcions i futur Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell, que faran la clausura de les jornades de divendres i dissabte.

També estan previstos el president de Caixbank, Jordi Gual, el conseller executiu del BBVA, José Manuel González-Páramo, el president de l'Airef, Luis Escrivá, o la sotsgovernadora del Banc d'Espanya, Margarita Delgado. El programa, que aquest any se centra en Tecnologia i Energia, també inclou la participació del president de la Cambra de Comerç d'Espanya, Josep Lluís Bonet, la secretària d'Economia del Govern, Natàlia Mas, i l'Alta comissionada per l'Agenda 2030 de l'ONU, Cristina Gallach.

Per parlar d'innovació també hi haurà la presidenta de Fujitsu a Espanya, Ángeles Delgado, i la presidenta de Microsoft a Espanya, Pilar López, en una taula on també participarà la vicepresidenta de la Cambra, Mònica Roca, i Jordi Sotorra, d'Eunoia Digital. Mentrestant, debatent sobre energia es preveuen el president d'Enagás, Antonio Llardén, la vicepresidenta de la CNMC, María Fernández Pérez, la presidenta d'Aelec, Marina Serrano, i el president de Viesgo, Miguel Antoñanzas. Aquest debat el moderarà Pere Navarro, que és el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca.

Més informació
La Cambra premia 118 empreses i recorda l'empresari Jordi Cuixart
La Cambra constata la frenada de l’economia
La Cambra estrena "la revolució" de les consultes amb l'impacte econòmic de la independència
Avui et destaquem
El més llegit