La Cambra posa en marxa una eina per digitalitzar les pimes turístiques

El projecte europeu TOURBIT contribuirà a millorar la maduresa digital del sector turístic del país

La presidenta de Cambra de Barcelona, Mònica Roca | ACN La presidenta de Cambra de Barcelona, Mònica Roca | ACN

El TOURBIT Digital Readiness Index (DRI), emmarcat en el projecte europeu TOURBIT, auditarà la maduresa digital de les pimes turístiques catalanes per assistir en la seva transició tecnològica. L'eina, promoguda per Cambra de Barcelona com a entitat sòcia del programa europeu, facilita a les empreses un qüestionari que avalua el seu ús de les eines tècniques i capacitat d'organització en els entorns digitals.

La plataforma, d'acord amb les respostes facilitades per les empreses, genera un informe integrat amb l'estat de la capacitat digital de cada participant i les mesures més adients per millorar el negoci en entorns tecnològics. La iniciativa, a més, permet accés a tota una xarxa d'empreses comunitàries del mateix sector per contribuir al "networking i l'intercanvi de coneixement empresarial" centrats en l'activitat turística.

Segons ha informat Cambra, la participació al projecte és gratuïta i s'obre a qualsevol empresa del sector turístic. Més enllà de l'autoavaluació i l'informe DRI, TOURBIT afegeix diverses accions d'incentiu a la digitalització, com microcursos, tallers digitals o una hackató amb participants de tot el continent. A més, les pimes participants podran optar a fins a 8.000 euros de suport a la implementació d'estratègies digitals mitjançant el Programa d'Acceleració Tourbit, que s'activarà el gener de 2023.

Més informació
La Cambra de Barcelona rebaixa les previsions del PIB fins al 4% pel 2022
La Cambra de Barcelona aposta per obrir un diàleg sobre els creuers
La Cambra de Barcelona i Ibercaja uneixen esforços
Avui et destaquem
El més llegit