Caprabo i els 'cèntims solidaris' per a persones amb malalties neurodegeneratives

La iniciativa consisteix a una recollida que ajudarà a donar continuïtat a un programa d’atenció domiciliària impulsat per la Fundació Esclerosi Múltiple

Una treballadora de Caprabo en una imatge d'arxiu | Europa Press Una treballadora de Caprabo en una imatge d'arxiu | Europa Press

L’Esclerosi Múltiple (EM) és una malaltia neurodegenerativa i autoimmune que afecta el cervell i l’espinal (sistema nerviós central). És coneguda com "la malaltia de les mil cares", ja que en cada persona pot evolucionar de manera molt diferent. Segons dades de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), a Catalunya hi ha més de 9.000 persones afectades per l’Esclerosi Múltiple. Afecta entre dues i tres vegades més les dones que els homes i és la principal causa de discapacitat en les persones joves, després dels accidents de trànsit. 

Per aquest motiu, la FEM (Fundació Esclerosi Múltiple) desenvolupa un programa d’atenció domiciliària per a persones amb EM i altres malalties neurodegeneratives, que a causa de l’evolució de la discapacitat es troben en una situació de dependència. El programa, que té impacte en les quatre províncies del territori, pretén millorar la qualitat de vida de les persones ateses, potenciar la seva autonomia i facilitar aspectes funcionals o relacionals de la seva vida a través d’un conjunt de serveis i tècniques d’atenció personalitzades.

A Catalunya hi ha més de 9.000 persones afectades per l’Esclerosi Múltiple

Els cèntims solidaris recollits per Caprabo ajudaran a donar continuïtat a aquest programa i a garantir l’atenció i l’accés universal en termes d’equitat i accessibilitat territorial de qualsevol persona que necessiti el servei. Es destinaran, durant aquest mes, a donar suport a l'ASEM Catalunya (Associació Catalana de Malalties Neuromusculars), perquè les persones i famílies afectades per una malaltia neuromuscular o una altra minoritària puguin tenir coberta l’atenció psicosocial en línia per millorar la seva qualitat de vida.

Més info: Caprabo promou una aliança contra el càncer de pell

"Tots aquests anys de treball incansable tant en la investigació com en el suport a les persones amb EM i les seves famílies, estan canviant el panorama de la malaltia" apunta Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple, qui afegeix que "no obstant això, encara es desconeixen els seus orígens i no disposem d’un tractament definitiu, per això és tan important desenvolupar accions de col·laboració com aquesta, que ens ajuden a poder continuar acompanyant aquestes persones i facilitar el seu dia a dia".

Més informació
Caprabo destina 60 MEUR per un pla de transformació
Caprabo obre un supermercat a Sant Feliu de Llobregat
Caprabo reforça la seva presència a l'àrea de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit